Sinoć su pripadnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica imali nekoliko intervencija na različitim lokacijama u gradu. Put kod Hotela Garden u Konjicu prema Glavatičevu sinoć je bio zatvoren za saobraćaj zbog začepljenja odvoda. Trenutno je prohodan, no ekipe su još na terenu, rade na čišćenju saobraćajnica. Situaciju prati i ekipa N1.

Kako izvještava reporterka N1, jednoj lokaciji u Konjicu aktiviralo se klizište pored kuće, a prijavljen je i odron pored jedne od zgrada nakon što se odlomilo

Kiša i dalje pada, vodostaji su u porastu, a situacija je prema riječima Huseina Hodžića iz Civilne zaštite Konjic, trenutno nešto bolja u odnosu na proteklu noć kada su imali mnoštvo intervencija, no zbog obilnih padavina koje su najavljene i u poslijepodnevnim satima sve nadležne ekipe su u pripravnosti.

Izvor: N1

Izvor: N1

Izvor: N1

I nivo Neretve je u porastu, ali nadležni ponavljaju da situacija još nije alarmantna. Portparol Civilne zaštite HNK Pero Pavlović je saopštio da trenutno nema većih problema u drugim mjestima u ovom kantonu.

By nk 2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *