HercegovinaSportVijesti

Nedim Jusufbegović: Vjerujem da ćemo do kraja sedmice realizovati još dva-tri transfera

foto: dnevni.ba

Prema planu i programu priprema, svoju prvu kontrolnu utakmicu fudbaleri Veleža odradili su protiv niželigaša Blagaja.

Kako je ranije i najavio Nedim Jusufbegović, priliku su dobili igrači sa manjom minutažom, mladi, ali neki novi fudbaleri koji su stigli među Rođene.

U prvoj postavi prve Veležove utakmice u 2023. našli su se Ribić, Gosto, Bajrić, Kvakić, Milak, Drina, Kadrić, Šikalo, Pličanić, Pantelić i Pehilj.

Dok su na klupi ostali Nanić, Jahija, Jogunović, Puce, Beća, Domić, Džanković, Barou i Sijamija. Na kraju je završilo 1:1, jedini gol za Velež dao je Šikalo.

 Željeli smo vidjeti kakva je trenutno situacija sa pojedinim igračima, utakmica je iz te perspektive poslužila svrsi, rekao je Jusufbegović .

– Pružili smo priliku nekim mlađima, nekim novim igračima i zasad znamo kako ćemo se postaviti u nastavku priprema, dodao je Jusufbegović.

Strateg Rođenih je potom kratko prokomentarisao promjene u kadru koje su se dogodile i koje se trebaju dogoditi.

– Stigao je još jedan golman, pojačali smo konkurenciju na ovoj poziciji, međutim dolazak novog golmana ne znači kako ćemo naše mlade golmane koji su tu s nama zapostaviti. Kada su u pitanju ostali igrači, mislim da je to ono što smo tražili, barem kada je u pitanju taj defanzivni dio ekipe. Čekamo još ‘prema naprijed’, vjerujem da ćemo realizirati dva – tri transfera, ja se nadam da ćemo taj posao završiti do kraja sedmice pred nama, poručio Jusufbegović.

dnevni.ba

Slični članci

Back to top button