KonjicSportVijesti

Futsaleri Konjica krenuli sa pripremama za nastavak sezone

Ekipa Futsal kluba Konjic krenula je sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer futsal ligi BiH.

Nakon prvog dijela sezone i devet odigranih mečeva u debitantskoj sezoni u eliti bh.futsala, Konjičani se nakon devet odigranih kola nalaze na osmom mjestu sa dvije pobjede, dva remija, pet poraza i osam osvojenih bodova. U nastavku sezone ekipu će i dalje voditi Mirko Čampara koji je produžio saradnju sa klubom, a na klupi je zamijenio Dalibora Pudara. Prvenstvo u PL BiH se nastavlja 21.januara, a u desetom kolu FK Konjic gostuje u Gornjem Vakufu, gdje će ih ugostiti ekipa MNK Sloga.

Sa pripremama Konjic je krenuo u Sportskoj dvorani Jablanica, zbog Turnira mjesnih zajednica koji se igra u Sportskoj dvorani Konjic, pa je ekipa morala promijeniti lokaciju treninga. U susjednoj Jablanici ekipa iz Konjica je srdačno dočekana.

U ekipi se desio par promjena, a ono što je ohrabrujuće jeste niz pozitivnih rezultata junior FK Konjica, koje prati mnogobrojna konjička publika na domaćim utakmicama. Odlukom šefa stručnog štaba Mirka Čampare, odlučeno je da pet juniora bude priključeno prvom timu, te samim time da konkurišu za utakmice seniorske ekipe. Imena juniora koji su priključeni prvom timu klub će naknadno objaviti.

“Dokaz da Futsal Akademija – Futsal klub Konjic radi prave stvari, te smo sigurni da će iz dana u dan biti sve bolja i bolja. Naša djeca su budućnost Futsal kluba Konjic.

Radimo i na pojačanjima, vremena se puno nema, u narednim danima javljamo sve pojedinosti, zanimljivih je par dana sigurno pred nama”, objavili su iz Futsal Klub Konjic.

Enver Nimanović

Slični članci

Back to top button