DruštvoKonjicKulturaVijesti

APEL ZA PODRŠKU ZA REALIZACIJU 21. FESTIVALA SREDNJOŠKOLSKOG DRAMSKOG STVARALAŠTVA BiH

foto: mreza-net.com

Obraćamo Vam se ovim putem zbog sredstava koja su nam potrebna za realizovanje Festivala Srednjoškolskog Dramskog Stvaralaštva koji se održava već dvadeset godina u organizaciji Amaterskog pozorišta “Neretva” u Konjicu.  Svake godine, naše pozorište ugosti preko 300 mladih ljudi, srednjoškolaca, koji učestvuju na radionicama, igraju predstave i učestvuju u  pratećim aktivnostima. 
Festival bi se ove godine trebao održati u periodu od 23. do 2.maja, te se planira gostovanje preko 20 amaterskih pozorišnih grupa i srednjoškolskih dramskih sekcija iz čitave BiH.

Obzirom da je AP „Neretva“ organizacija građana, te nemamo riješeno finansiranje velikih projekata poput ovog, potrebna nam je Vaša pomoć da održimo kontinuitet Festivala. Znatno smanjena sredstva od dosadašnjih sponzora ne omogućavaju finansiranje istog, te je održavanje ovogodišnjeg Festivala još uvijek upitno. Iz tog razloga Vas molimo da odgovorite na naš upit i ponudite pomoć koja je u skladu sa Vašim mogućnostima. 
Najveći troškovi za nas kao organizatore jesu torškovi prevoza, prenoćišta i hrane za naše goste. Naši dugogodišnji saradnici (hoteli i resotrani) su se odrekli značajnih prihoda kako bi umanjili naše troškove, što je idalje puno više nego što naše pozorište finansijski može da iznese u ovom momentu. 
S tim u vezi, najveću podršku biste nam pružili obezbjeđenjem sredstava za ove troškove, a svakako je svaki drugi vid učešća dobrodošao (putem ustupanja reklamnog materijala, hrane, pića ili bilo kojeg drugog kanala koji je vama prihvatljiv). Sve donacije koje se prikupe ovim putem biće iskorištene isključivo u svrhu Festivala, a za sva uložena sredstva sponzori će dobiti dokaz o njihovom utrošku.
 
Amatersko pozorište „Neretva“ Konjic sa radom počinje davne 1947. godine, te je sve do danas održalo kontinuitet u radu. Svojim dosadašnjim djelovanjem, naše pozorište upriličilo je preko 250 predstava i učestvovalo u više od 1000 kulturnih manifestacija u Konjicu, ali i regionu. Svoju djelatnost, AP „Neretva“ obavlja kroz više sekcija: mala scena (fokusirana za rad sa djecom do 15 godina), srednjoškolska grupa (rad sa mladima od 15 do 19 godina), te velika scena (rad sa članovima starijim od 19 godina). Svake godine svaka od sekcija radi minimalno jednu pozorišnu predstavu, te učestvuje u radionicama, kulturnim i drugim edukativnim programima.

mreza-mira.net

Slični članci

Back to top button