DruštvoKonjicKulturaMagazinVijestiZabavaZanimljivosti

Večeras poseban gušt: Konjički tamburaši sviraju u Zimskom gradu Konjicu

Večeras će, nakon pauze zbog novogodišnjih praznika, biti nastavljene aktivnosti u okviru manifestacije “Zimski grad Konjic” na platou kod male fontane, sa početkom u 19 sati.

U programu pod nazivom “Tamburicom i pjesmom u Novoj godini” nastupit će “Konjički tamburaši” koji najavljuju da će svim posjetiocima događaja prirediti ugodne trenutke.

Zoran Andrić, vokalni solista “Konjičkih tamburaša”, u razgovoru za radiokonjic.ba, zahvalio se organizatoru na pozivu da učestvuju u okviru “Zimskog grada”. 

“Mi smo imali izmjenu u postavi, tako da ćemo nastupiti u novom sastavu, ali nadam se da će to biti dobro, kao i u prethodnim nastupima” – izjavio je Andrić i dodao da su pripremili bogat program:

“Na repertoaru će biti set tamburaških pjesama, kao i dugogodišnji narodni hitovi, a ko zna tamburaše, zna i repertoar. Tamburaši su se pripremili za jednu dobru svirku od sat, sat i po, nije problem produžiti i uvjeren sam da će biti dobro” – zaključio je solista “Konjičkih tamburaša” Zoran Andrić.

U okviru večerašnjeg programa biće predstavljena i izložba nagrađenih radova “Sarajevo Photography Festivala” u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet Konjic, nakon čijeg će  otvaranja uslijediti koncert “Konjičkih tamburaša”.

“zimski grad konjic”: večeras nastupaju “konjički tamburaši”
“Zimski grad Konjic”: Večeras nastupaju “Konjički tamburaši”

„Zimski grad Konjic 2022/23“ održava se pod pokroviteljstvom Grada Konjica, a u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet, Ustanove Sportska dvorana i Vijeća mladih Grada Konjica. Medijski pokrovitelj je Radio Konjic.

“zimski grad konjic”: večeras nastupaju “konjički tamburaši”
“Zimski grad Konjic”: Večeras nastupaju “Konjički tamburaši”

Slični članci

Back to top button