KonjicSportVijesti

Juniori FK Konjic šesticom ispratili goste iz Livna

Foto: novikonjic.ba

U utakmici omladinske Premijer futsal lige BiH koja je odigrana u Sportskoj dvorani Konjic, juniori Futsal kluba Konjic su sa ubjedljivih 6:0 savladali ekipu MNK Seljak Livno.

Mladi futsaleri Konjica danas su zablistali i sjajnom igrom su deklasirali goste iz Livna, ostvarili drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu, i još jednom pokazali da se radi o izuzetno nadarenoj generaciji pred kojom je svjetla budućnost.

Po dva gola za Konjičane postigli su Harun Hero i Emelin Murtić, po jedan Samed Duran i Vedad Bajramović. Konjic je preko Here poveo već u prvoj minuti, a do kraja prvog poluvremena golove su postigli Duran u petoj minuti, Murtić i Bajramović u 14 i 16 minuti, da bi goste u drugom poluvremenu dokrajčili svojim drugim golovima u 36 i 38 minuti Murtić i Hero.

Prisutni gledaoci su zaista uživali u golovima i majstorijama mladih Konjičana, koji bi u drugom dijelu sezone imali šta pokazati ne samo u juniorskoj već i u seniorskoj konkurenciji Premijer futsal lige BiH, i sigurno je da će neki od njih dobiti šansu da pokažu svoj raskošni talenat i u prvoj ekipi FK Konjica.

FK Konjic: Benjamin Mujak, Samed Duran, Emelin Murtić, Harun Hero, Seid Omerović, Nedim Macić, Emir Mustafić, Rijad Macić, Belmin Macić, Meadin Ćohković i Vedad Bajramović. Trener: Enis Badžak.

Enver Nimanović

Slični članci

Back to top button