DruštvoKonjicVijesti

VELIKO PRIZNANJE: Konjički studenti Pajić, Ćosić i Banović među najboljim u FBIH

Foto: FENA i FMON

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke dodijelilo je jučer u Mostaru nagrade najboljim studentima u Federaciji Bosne i Hercegovine u akademskoj 2021./2022. godini.

Prema kriterijima koje je utvrdilo i objavilo Ministarstvo, nagrađeni su najbolji studenti završne godine I. ciklusa studija, odnosno integriranih studija, koji su imali najbolji prosjek ocjena, od 10 ili blizu 10, odnosno 5 ili blizu 5.

Priznanja i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.800 maraka dobila su 74 studenta u Federaciji za ostvarene rezultate tokom školovanja.

Među nagrađenima su i tri studenta iz Konjica, a to su: Nedim Pajić, najbolji student Mašinskog fakulteta, zatim Omer Ćosić, najbolji student Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru i Gordana Banović, najbolja studentica Filozofskog fakulteta na Sveučilištu u Mostaru, Odsjek odnosi s javnošću.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti čestita nagrađenim studentima te zahvaljuje svim javnim visokoškolskim ustanovama na saradnji i partnerstvu.

Slični članci

Back to top button