BiHSport

I POLITIČARI NAJAVILI DOLAZAK NA “BILINO POLJE”, NA FINALE KUPA BiH VELEŽ – ZRINJSKI: HDZ-ovci, SDA-ovci, članovi “Trojke”, ministar policije…

Iako zbog ograničenog broja ulaznica “Bilino polje” neće biti krcato, na i oko stadiona bit će “mobilno stanje”. Utakmica je ”visokog rizika”, ne samo što igraju gradski rivali, već zbog najave dolaska brojnih visokih zvaničnika. Zbog političara.

Sportske.ba saznaju kako će VIP loža biti mala da primi sve koji su najavili dolazak. Preko noći svima je nogomet postao zanimliiv. Ili žele biti viđeni.

Dolazak u Zenicu najavili su, između ostalih, Nermin Nikšić, Elmedin Konaković, Edin Forto, Salem Marić, Dragan Čović, Fuad Kasumović… Bit će tu i “domaćin” Ramo Isak, federalni ministar unutarnjih poslova, ali i mnogi drugi nižerangirani dužnosnici. Uz njih ide brojna pratnja, pa će loža biti pretijesna.

Nikšić i Čović ne kriju da su veliki navijači dva mostarska kluba. Nikšić je nedavno na Veležovoj “Crvenoj noći” dočekan sa svim počastima. “Neka” uživa veliko poštovanje među “Rođenima”, dok je Čović navijač Zrinjskog. Istina, prije rata bio je navijač Veleža.

Dolazak na finale Kupa najavili su i brojni menadžeri, skauti, kao i selektor fudbalske “A” reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić sa svojim stručnim štabom.

Slični članci

Back to top button