KonjicVijesti

Odred izviđača “Neretva” Konjic: Tradicionalni izlet na Bjelašnicu

foto: radiokonjic.ba

Tradicionalni izlet Odreda izviđača “Neretva” Konjic ove godine se održava u sklopu manifestacije “Zimski grad” koju pod pokroviteljstvom Grada Konjica organizuje Ustanova NU Konjic, Ustanova Sportska dvorana i Vijeće mladih grada Konjica. Izlet na Bjelašnicu biće organizovan u nedjelju 29. januara.

“Naš tradicionalni odredski izlet je zapravo prva ovogodišnja aktivnost kojom okupljamo naše članove. Izlet je uvijek planiran na jednu od Olimpijskih planina, a ove godine to je Bjelašnica. Radujemo se bez obzira što ovogodišnji izlet kasni, zimske radosti i ove godine neće izostati” – kazala je za radiokonjic Selma Hadžihuseinović, načelnica  Odreda izviđača “Neretva” Konjic.

“Organizovana su dva autobusa, od čega će biti 65 članova Odreda izviđača “Neretva” Konjic, a ostali će biti oni koji su odgovorili na poziv učešća na ovom izletu. Aktivnosti su planirane po svim jedinicama, nekoliko snježnih igara, sankanja, pauze po potrebi, a ove godine su aktivnosti poboljšane uz prisustvo licenciranog instruktora skijanja koji će obučavati najmlađe. Naučit će ih prvim koracima na skijama, opremi te kako se ponašati na snijegu. Vodnici i predvodnici Odreda izviđača “Neretva” nastoje organizovati izlete u najsigurnijim uslovima”” – poručila je Hadžihuseinović.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button