DruštvoKonjicKulturaMagazinVijesti

Admir Voloder – najbolji učenik elektrotehničke škole u Konjicu

Titula najboljeg učenika tehničkih škola generacije školske 2023/2024. godine s pravom je dodijeljena Admiru Voloderu, učeniku elektrotehničke škole.

 Riječ je o učeniku koji je svoj četverogodišnji put označio odličnim uspjehom, izuzetnim vladanjem i brojnim nagradama na školskim, kantonalnim i federalnim takmičenjima.

 Sklonost ka programiranju, ovaj vrijedni učenik prvi put je potvrdio 2022. godine kada je osvojio treće mjesto na kantonalnom takmičenju iz informatike, oblast programiranje C++.

Sa svojim kolegama i projektom “Feniks”, svoj početni uspjeh preinačio je u prvo mjesto na takmičenju “Konjic STEM Challenge 2023”, ali i drugo mjesto na Festivalu rada tehničkih i stručnih škola u Tuzli.

Da je 2023. godina bila godina uspjeha za Admira, potvrđuje i osvojeno prvo mjesto na školskom takmičenju iz engleskog jezika u kategoriji trećih razreda.

Niz upečatljivih rezultata i nagrada zaokružio je u četvrtom razredu osvojenim prvim mjestom na školskom i kantonalnom takmičenju iz informatike, oblast programiranje C++.

 Dostizanje svojih ciljeva Admir namjerava nastaviti na Fakultetu informacionih tehnologija u Mostaru, a ostvarenje svog sna vidi u osnivanju softverske kompanije. Na pitanje šta bi poručio srednjoškolcima, odgovorio je da svoje znanje nadograđuju učenjem od starijih, ali da svoje uspomene oslikaju ljepotom srednjoškolskog doba.

 Srednja škola Konjic

Slični članci

Back to top button