BiHHercegovinaSportVijesti

Velež slavio ubjedljivu pobjedu nad Tuzla Cityjem

Prvu utakmicu posljednjeg 33. kola WWin lige BiH danas su na Tušnju odigrali fudbaleri Tuzla Cityja i Veleža, a pobjedu su slavili Rođeni rezultatom 5:1.

Utakmica nije imala rezultatski značaj s obzirom da je Tuzla City definitivno ispao u niži rang, a da je Velež odavno izborio Evropu, što je omogućilo igračima oba tima da igraju rasterećeno.

Očekivano, Velež je kao kvalitetnija ekipa dominirao tokom cijele utakmice, kontrolisao posjed i ritam te rutinski odrađivao posao. 

Rođeni su agilno krenuli od prve minute, ali su do vodstva došli tek u 30. minuti kada je Mlinarić zatresao mrežu Tuzlaka. Isti igrač je u finišu prvog poluvremena udvostručio prednost svog tima kada je na sjajan način primio loptu i lobovao golmana domaće ekipe.

Već početkom drugog dijela Mlinarić je ponovo u jednoj od glavnih uloga kada upisuje lijepu asistenciju za Halilovića, a ovaj rutinski postiže pogodak za ubjedljivih 3:0.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Velež je odradio još jednu fenomenalnu akciju, a svoj prvi gol na utakmici postiže Šikalo te povećava prednost Rođenih na 4:0. 

U nastavku utakmice Velež je smanjio pritisak na gol Tuzla Cityja, dok su domaći zaigrali nešto agilnije, a to im je donijelo počasni pogodak u finišu meča koji je postigao Irfan Hadžić.

Posljednju riječ imao je Velež i opet Mihael Mlinarić koji u 89. minuti maestralnim pogotkom, na izvanredan centaršut Eldara Mehića, stiže do hat-tricka i postavlja konačan rezultat 5:1. 

Slični članci

Back to top button