HercegovinaSportVijesti

Sjajna vijest za navijače Rođenih: Velež najavio novi projekat na stadionu

Nastavljaju se infrastrukturni projekti na stadionu Rođeni

FK Velež danas se oglasio putem svoje zvanične stranice, te je najavio novi infrastrukturni projekat koji će modernizovati stadion Rođeni u Mostaru.

Uskoro će Rođeni, svjesni ere modernih tehnologija i važnosti brzine protoka informacija, započeti sa realizacijom projekta pokrivanja stadiona Wi-Fi signalom.

– Svjesni ere modernih tehnologija i važnosti brzine protoka informacija, Fudbalski klub Velež Mostar uskoro započinje sa realizacijom projekta pokrivanja našeg Stadiona Rođeni Wi-Fi signalom. Pomenuti projekat podrazumijeva montažu nekoliko bežičnih uređaja posljednje generacije namijenjenih za stadione, koncertne događaje i dvorane. Radi se o uređajima visokih performansi u kombinaciji sa zavidnim stepenom sigurnosti, pri čemu je svaki uređaj pojedinačno u stanju “hostirati” oko 1.500 korisnika/posjetilaca.

Pored ostalih sadržaja koje stadion Rođeni već sada posjeduje, težnja Fudbalskog kluba Velež je da ide u korak sa savremenim tehnologijama, te da i na ovaj način obezbijedi svim posjetiocima još veći komfor prilikom posjete našem stadionu kroz kvalitetan, stabilan i brz pristup internetu, pregled video sadržaja i statistike u realnom vremenu, te dijeljenje nekih od najznačajnijih momenata putem društvenih mreža.

Ovo poboljšanje infrastrukture neće biti samo ulaganje u udobnost naših navijača, već i u unapređenje našeg stadionskog iskustva u cjelini. Omogućavajući pristup internetu tokom utakmica, Fudbalski klub Velež stvoriti će priliku za dijeljenje emocija i trenutaka s porodicom i prijateljima širom svijeta, dok istovremeno sudjelujete u fantastičnoj atmosferi našeg stadiona.

Realizacijom ovog projekta, osim naših navijača i posjetilaca stadiona, svi naši gosti, delegacije, sportski radnici, novinari, te svi koji izvještavaju sa našeg stadiona Rođeni će u konačnici imati ultra brz i jednostavan pristup svim Internet servisima. Sve pomenuto je samo jedan u nizu aktualnih projekata koji imaju za cilj unapređenje servisa, te automatizaciju i digitalizaciju našeg stadiona kako bi naši navijači, gledaoci i posjetioci što bolje doživjeli nezaboravnu jedinstvenu atmosferu i iskustvo sa našim Rođenim, navodi se u saopštenju Rođenih. 

Inače, Velež će u okviru 32. kola WWin lige BiH na svom terenu u ponedjeljak odmjeriti snage protiv GOŠK-a, a početak ovog susreta je zakazan za 17 sati. 

Slični članci

Back to top button