SportSvijetVijesti

Večeras dva nova spektakularna meča u okviru Lige prvaka

Jedan par polufinala Lige prvaka činit će PSG i Borussia Dortmund, drugi ćemo saznati večeras.

Ovo je četvrti put u posljednjih pet sezona da se Manchester City susreću u nokaut fazi natjecanja. U prethodna tri navrata City je slavio dvaput, a Real, u polufinalu pretprošle sezone, jednom.

Zapravo, jedina utakmica između ova dva suparnika koja nije bila neizvjesna, bio je uzvratni polufinalni susret u prošloj sezoni. Nakon 1:1 u prvoj madridskoj utakmici, Manchester City odigrao je najbolju utakmicu sezone i slavio s 4:0. Navijači Građana nadaju se istom scenariju i večeras na Etihadu.

Prvi duel bio je prilično izjednačen, spektakularan. Mogao je prevagnuti na obje strane, a završio je 3:3. City nije izgubio 24 utakmice, a na svojem terenu ne zna za poraz 41 utakmicu te danas Građani mogu izjednačiti rekord iz 2021. kada su u Manchesteru ostali neporaženi 42 utakmice.

Real Madrid s druge strane suvereno maršira prvenstvom Španije. Serija Real Madrida bez poraza nije kao Manchesterova, ali je i dalje impresivna. Madriđani nisu izgubili već 15 utakmica, puno su ležerniji u domaćem prvenstvu od Građana i puni motiva dočekuju ovaj teški obračun.

Prva utakmica između Bayerna i Arsenala završila je 2:2 na Emiratesu 9. aprila. Bukayo Saka i Leandro Trossard upisali su se u strijelce za Topnike. Serge Gnabry i Harry Kane pogodili su mrežu Nijemaca. Vjerovatno nas i večeras očekuje spektakl na Allianz Areni.

Bayern je u posljednje vrijeme bio bolji od Arsenala, neporažen u posljednja četiri duela (tri pobjede), a Arsenal traži svoju prvu pobjedu u utakmicama između ovih dviju ekipa od oktobra 2015. Gol-razlika Bavaraca u odnosu na Topnike u tom je razdoblju 17:5.

U četiri duela Lige prvaka na domaćem terenu ove sezone Bayern je neporažen (tri pobjede), a Arsenal ima jednu pobjedu, jedan remi i dva poraza na gostovanjima ove sezone. Bayern se prošlo kolo oprostio od njemačkog naslova nakon 11 godina, iako je pobijedio Koln 2:0, dok je Arsenal predao vrh Manchester Cityju porazom kući protiv Aston Ville (0:2).

Susreti će biti u ekskluzivnom prenosu na kanalima TV Arena Sport.

Četvrtfinale Lige prvaka, revanš mečevi:

Utorak:

Barcelona – PSG 1:4 (3:2)

Borussia – Atletico 4:2 (1:2)

Srijeda:

21:00 Manchester City – Real Madrid (Arena 1 Premium)

21:00 Bayern – Arsenal (Arena Sport 1)

Slični članci

Back to top button