BiHKonjicSportVijesti

Igman u posljednjim trenucima ostao bez pobjede protiv Posušja

U prvoj utakmici nedjeljnog rasporeda 26. kola Premijer lige BiH, na Gradskom stadionu u Konjicu, domaći Igman i Posušje odigrali su neriješeno 1:1, iako su Konjiačni imali prednost od 1:0 do zadnje minute regularnog dijela utakmice.

U 5. minuti je pokušao Oremuš sa velike udaljenosti, ali nije bilo prijetnje po gol Posušja. Igman je odlučnije ušao u ovaj meč, izašli su visoko na polovinu Posušja, ali još uvijek nema izglednih prilika za gol.

U 14. minuti Vrgoč je izgubio loptu u opasnoj zoni, ona je došla do Mešinovića čiji je pokušaj izblokiran. U sljedećem napadu Čubrilo je oprobao svoj udarac, ali odlazi to preko gola.

U 26. minuti domaći fudbaleri su dobro kombinirali, ali je golman Galić pravovremeno reagovao i uhvatio loptu. Ponovno su se igrači Igmana dobro kombinirali, Janketić je ubacio loptu za Denkovića, ali je to bilo dosta loše izvedeno. Njegovi saigrači nisu bili zadovoljni ovom odlukom.

U 38. minuti ponovno prijetnja pred golom Posušja. Nakon ubačaja Hebibovića, Ramić šutira, ali je bio neprecizan. Domaći fudbaleri djeluju znatno bolje u prvom poluvremenu.

U 39. minuti utakmice, Igman je krunisao svoju bolju igru. Nakon ubačaja sa desne strane, Hebibović je ostao sam i postigao pogodak za 1:0. Na poluvremenu je rezultat bio 1:0.

U drugom poluvremenu su gosti krenuli nešto ofanzivnije. Prvi put su domaći fudbaleri zaprijetili kada je Hebibović ubacio, a Ramić šutirao pored gola. U 53. minuti prva velika prilika za goste. Kamenar je ubacio loptu iz slobodnog udarca, a Pavković pogađa stativu gola Čemana. Prvi žuti karton je zaradio Mirsad Ramić u 56. minuti utakmice.

Prvu pravu priliku su domaći imali preko Denkovića nakon što ga je odlično uposlio Mešinović, ali je lopta otišla iznad gola. Kamenar je zaprijetio iz slobodnog udarca, ali je Čeman siguran na golu. Mešinović iz dobre pozicije šutirao, ali je lopta otišla pored gola gostiju.

U 90. minuti utakmice, Boban je poslao centaršut, a Kamenar je pogodio za 1:1. Do kraja utakmice nije bilo velikih prilika i rezultat je ostao 1:1.

Momčad Igmana je nakon ovog remija na 10. poziciji sa 27 osvojenih bodova. Posušje su petoplasirano sa 38 bodova.

Igman će u narednom kolu gostovati Širokom Brijegu.

IGMAN – POSUŠJE 1:1 (Hebibović 39’, Kamenar 90’)

IGMAN: Ćeman, Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Dupovac, Bajrić, Đorić, Denković, Janketić, Ramić, Mešinović.

POSUŠJE: Galić, Vrgoč, Petrović, Kamenar, Stapić, Joao Erick, Marić, Maglica, Babić, Pavković, Boban.

Foto: E.N./Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button