BiHSportVijesti

Odigran mostarski derbi: Zrinjski slavio, Velež dva puta pogodio stativu

Odigrana je utakmica 26. kola Wwin Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Veleža pod Bijelim Brijegom. Semafor je na kraju pokazivao 1:0. Ovim trjumfom u mostarskom derbiju Plemići su smanjili prednost Borca na 7 bodova. A ostalo je još sedam kola do kraja.

Jedini pogodak postigao je Mario Ćuže u 9. minuti. Nakon izvedenog prekršaja glavom mu je asistirao Šunjić, a pogodio je sa nekoliko metara, potpuno neometan.

Plemići su pritiskali posljednji bedem Rođenih. To su konkretizirali u 9. minuti. Nakon prekršaja koji je izborio Memija, lopta je ubačena u šesnaesterac Veleža, Šunjić je spustio loptu glavom za Ćužea – koji matira Hadžikića za 1:0. Nekoliko minuta poslije kapiten Veleža Nermin Haskić dobro je šutirao glavom, ali je bio neprecizan.

U drugom dijelu prvog poluvremana najčešće se igralo između dva šesnaesterca. Igrao se 37. minut kada je Čaić dobro probio po lijevoj strani, ali je u ključnim trenucima loše reagovao i šansa je otiša u nepovrat. Haskić je pomalo ljutito pokazivao pomenutom igraču Veleža gdje je trebao dodati loptu.

U 42.minuti Guliasvili je pogodio stativu iz slobodnog udarca. Ostalo je 1:0.

To je ohrabrilo goste koji su težili da dođu do izjedanačenja. Igrali su ofanzivno i dolazili do šesnaesterca Zrinjskog, ali nisu uspjeli da poentiraju. U 64. minuti Vehabovića je zamijenio Halilović. Emir Halilović, koji je prije nekoliko minuta ušao u igru,  pogodio je stativu u 68.minuti. Samo dvije minute poslije Osman Hadžikić sjajno brani. Prvo je zaustavio šut Malekinušića, a potom i Kiša. Čuvar mreže Rođenih ponovo je briljirao.

U okviru 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine snage su odmjerili Zvijezda 09 i GOŠK, a krajnji rezultat je 1:2.

Slični članci

Back to top button