BiHKonjicSportVijesti

MATCHDAY/ Igman dočekuje Slogu u 24. kolu Premijer lige BiH

Tri utakmice 24. kola Premijer lige BiH igraju se u petak.

Igman od 14,00 sati u Konjicu dočekuje Slogu iz Doboja, dva sata kasnije na stadionu Tušanj se sastaju Tuzla City i Sarajevo, a od 20,00 sati na Grbavici igraju Željezničar i Velež.

Prvi će na teren fudbaleri Igmana i Sloge Meridian. Od 14:00 na “Gradskom stadionu” u Konjicu Igman će ugostiti Dobojlije u duelu od velikog rezultatskog značaja za obje ekipe.

Igmanu su potrebni bodovi u borbi za opstanak a s obzirom na “gužvu” u dnu tabele svaki bod će biti zlata vrijedan ekipi koju sa klupe predvodi Edis Mulalić. Sa druge strane, izabranici Vlade Jagodića bi sa eventualnom pobjedom i definitivno potvrdili odličnu formu ovoga proljeća i definitivno bi se uključili u borbu za mjesta koja vode u kvalifikacije za UEFA Evropsku konferencijsku ligu iduće sezone.

Igman će biti oslabljen neigranjem Amira Velića, ali izuzev njega svi fudbaleri Konjičana će biti spremni za ovaj duel, kao i fudbaleri Sloge Meridian. U dva ovosezonska susreta ove dvije ekipe Igman je slavio u prvom rezultatom 1:0 na svome stadionu, a Sloga Meridian se revanširala u Doboju pobjedom 4:1. Također, ove dvije ekipe su se susrele u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine sredinom februara a tada su Dobojlije slavile rezultatom 1:0.

Glavni arbitar utakmice će biti Frano Jelić, a pomoćnici će mu biti Moamer Čaušević i Marijan Ćosić.

Od 16:00 na Stadionu “Tušanj” u tuzli snage će odmjeriti ekipe Tuzla Cityja i Sarajeva. Kao što je to slučaj i sa duelom Igmana i Sloge Meridian, i u ovome će eventualna tri boda značiti mnogo objema ekipama – Tuzla Cityju u borbi za opstanak, Sarajevu u borbi za kvalifikacije za UEFA Evropsku konferencijsku ligu iduće sezone.

Glavni arbitar susreta na “Tušnju” će biti Luka Bilbija, a asistirat će mu Damir Lazić i Davor Maksimović.

Konačno, od 20:00 na Stadionu “Grbavica” igra se jedan od derbi susreta ovoga kola, okršaj starih rivala, između Željezničara i Veleža.

Kao što je to slučaj sa prethodne dvije utakmice danas, i u ovoj će eventualna pobjeda mnogo donijeti objema ekipama – Željezničaru u borbi za opstanak, Veležu u borbi za mjesta koja vode u kvalifikacije za UEFA Evropsku konferencijsku ligu iduće sezone.

Glavni arbitar ovoga susreta će biti Elvedin Topuzović, a pomoćnici će mu biti Arnel Novalić i Stefan Tešanović.

Sutra (subota, 30. mart) su na rasporedu preostale tri utakmice, a sastaju se Zvijezda 09 – Široki Brijeg (13:30), Borac – Zrinjski (16:00) i GOŠK – Posušje (20:45).

WWin liga Bosne i Hercegovine, 24. kolo:

14:00 Igman – Sloga Meridian

16:00 Tuzla City – Sarajevo

20:00 Željezničar – Velež

Slični članci

Back to top button