BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Poznate sudije za utakmice 24. kola Premijer lige BiH

N/FS BiH je odredio sudije za utakmice 24. kola Premijer lige lige BiH, koje se igraju u petak i subotu.

Tri utakmice će biti na rasporedu sutra, a tri u subotu.

Duelom na Gradskom stadionu u Konjicu između Igmana i Sloga, sutra će biti otvoreno 24. kolo WWin lige BiH. Ovaj meč će suditi Frano Jelić, a njemu će pomagati Marijan Ćosić, Moamer Čaušević i Nihad Ljajić.

Istog dana, od 16 sati u Tuzli, snage će odmjeriti Tuzla City i Sarajevo, a glavni arbitar ovog duela će biti Luka Bilbija, dok će mu pomagati Damir Lazić, Davor Maksimović i Dragan Kesić.

Jedan od derbija ovog kola će sutra na Grbavici igrati Željezničar i Velež. Susret se igra od 20 sati i sudit će ga Elvedin Topuzović, Stefan Tešanović, Arnel Novalić, a četvrti sudija je Dražen Marić.

Subotnji progam počinje od 13 sati i 30 minuta duelom između Zvijezde 09 i Širokog Brijega. Ovaj meč će suditi Haris Halkić, Boris Dujmović, Marko Perić, a četvrti sudija je Dragan Petrović.

Istog dana će se od 16 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci sastati Borac i Zrinjski u još jednom derbiju ovog kola, kojeg će suditi Ermin Zivac. Njegovi pomoćnici će biti Senad Ibrišimbegović i Amir Kadić, dok je četvrti sudija Sabrija Topalović.

Posljednja utakmica ovog kola će biti odigrana u subotu, a u Gabeli će se sastati GOŠK i Posušje. Susret će suditi Mirza Kazlagić, a njemu će pomagati Hasan Nanić, Sreten Udovičić i Antonio Tomić.

Ovako izgleda raspored utakmica 24. kola Premijer lige BiH.

Petak, 29. 03. 2024. godine: Igman – Sloga (14 sati, Frano Jelić glavni sudija); Tuzla City – Sarajevo (16 sati, Luka Bilbija glavni sudija); Željezničar – Velež (20 sati, Elvedin Topuzović).

Subota, 30.03.2024.godine: Zvijezda 09 – Široki Brijeg (13 sati i 30 minuta, Haris Halkić); Borac – Zrinjski (16 sati, Ermin Sivac); GOŠK – Posušje (20 sati i 45 minuta, Mirza Kazlagić).

Slični članci

Back to top button