HercegovinaSportVijesti

Velež objavio snimke kako napreduju radovi na južnoj tribini

Fudbalski klub Velež objavio je danas snimak sa svog stadiona Rođeni, na kojem uveliko traju radovi na izgradnji južne tribine.

Radovi u Vrapčićima su počeli 1. novembra prošle godine, a na danas objavljenom snimku vidi se da su radnici počeli s podizanjem konstrukcije južne tribine.

Kada su radovi počeli, saopćeno je da je rok za završetak prve faze pola godine, a vrijednost ovih radova je 1,5 milion KM.

“Imat ćemo jedan od najljepših stadiona u BiH koji će ispunjavati norme četvrte kategorije UEFA-e i bit će spreman za evropska takmičenja i održavanja reprezentacijskih utakmica”, kazao je u novembru za Klix.ba prvi čovjek mostarskog Veleža Senad Kevelj.

Tribina koja se gradi u skladu sa standardima UEFA-e će imati sve potrebne sadržaje prema evropskim standardima, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, u sklopu koje će se nalaziti i svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon.

Također su predviđena i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine te prostorije za rad fotografa.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button