DruštvoHercegovinaVijesti

Ministri Velagić i Šuta posjetili OŠ Blagaj: Prioritet izgradnja Sportske dvorane

Ministar finansija u Vladi HNK Adil Šuta i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Adnan Velagić, odazvali su se pozivu direktora Muhameda Kajana i posjetili Osnovnu školu Blagaj.

Tom prilikom, direktor i predsjednik Školskog odbora upoznali su goste sa radom i aktivnostima, realizovanim i planiranim projektima s posebnim osvrtom na uspješno završeni projekat postavljanja toplotnih pumpi i klima uređaja čime je dugoročno riješen problem grijanja i hlađenja.

Sagledano je stanje unutrašnjosti škole, sadašnje sale, igrališta i dvorišta, a ministri Šuta i Velagić su predstavnicima škole i lokalne zajednice naglasili kako će, nakon završetka izgradnje Sportske dvorane Potoci u Bijelom Polju, koja se završava ove godine, prioritet biti izgradnja reprezentativne i funkcionalne Sportske dvorane Blagaj, koja će biti od velikog značaja za cijelu zajednicu.

“U tom pogledu, već uskoro možemo očekivati konkretne aktivnosti, a od škole očekujemo proaktivan angažman, kakav su imali i do sada, zahvaljujući čemu bilježe vrlo dobre rezultate.

Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u društvo i državu” – stoji u objavi ministra Šute.

Slični članci

Back to top button