DruštvoKonjicVijestiZanimljivosti

KONJIC Mali istraživači iz vrtića “Zulejha Begeta” u gostima kod stomatologa!

Obdanište “Zulejha Begeta” iz Konjica organizovalo je nezaboravnu posjetu za svoju djecu! Mališani su imali priliku da se upoznaju sa fascinirajućim svijetom stomatologije u ordinaciji “Duranović”.

Tokom posjete, ljubazni tim ordinacije strpljivo ih je upoznao sa zanimanjem “stomatolog”. Na razumljiv i zabavan način, djeca su naučila osnovne pojmove o zdravlju zuba i važnosti njege. Mali istraživači su se također upoznali sa stomatološkom opremom i naučili kako je pravilno koristiti četkicu za zube.

Zahvaljujući savjetima o zdravoj ishrani i higijeni usta, naši mali heroji su sada bolje opremljeni za borbu protiv karijesa.

Posebna zahvalnica ide timu ordinacije “Duranović” na toplom gostoprimstvu i edukativnom programu. Takođe, izražavamo ogromnu zahvalnost roditeljima naše djece Ahmeda i Asje koji su omogućili ovu fantastičnu avanturu. – saopćeno je iz vrtića “Zulejha Begeta” Konjic.

Svjetski dan oralnog zdravlja

Danas, 20. marta, obilježava se Svjetski dan oralnog zdravlja. Ova je prilika savršena da se podsjetimo na važnost brige o našim ustima i zubima te da usvojimo zdrave navike koji će nam osigurati zdrav i lijep osmijeh.

Ovim putem želimo vam svima poželjeti zdrave i jake zube te osmijeh pun samopouzdanja!

Ne zaboravite da je briga o oralnom zdravlju iznimno važna i da se sastoji od:

  • Redovitog pranja zuba – dva puta dnevno, uz upotrebu fluoridne paste i mekane četkice.
  • Korištenja konca za zube – barem jednom dnevno, kako biste uklonili ostatke hrane i plaka između zuba.
  • Redovitih pregleda kod stomatologa – barem jednom godišnje, kako biste se uvjerili da su vaši zubi zdravi i da biste na vrijeme uočili eventualne probleme.

Uz pravilnu higijenu i redovne preglede, možete sačuvati svoje zube zdravim i lijepim tijekom cijelog života.

Sretan osmijeh!

Slični članci

Back to top button