KonjicSportVijesti

ŠAMPIONKE IZ KONJICA

Seniorska ekipa Ženskog košarkaškog kluba Konjic osvojila je titulu prvakinja Federacije BiH i plasirala se u Premijer ligu BiH.

ŽKK “Konjic”  je na svojoj stranici povodom ovog velikog uspjeha mladih košarkašica Konjica objavio:

“U malom gradu Konjicu, na obalama rijeke Neretve, podno planine Prenj, odrastaju naše mlade šampionke. Djevojke i djevojčice koje potiču iz našeg grada, naše škole košarke, ispisale su jednu lijepu priču. Djevojke, koje pohađaju srednje i osnovne škole, odrekle su se dosta stvari da bi se posvetile sportu i predstavile naš klub i naš grad na jedan veoma lijep način.

Ovaj vikend, naše košarkašice su završile seniorsku sezonu, gdje su postale šampionke A1 lige Federacije BiH i tako se plasirale u najviši rang košarke zvana Premier liga.

Košarkašice su odigrale 12 utakmica u regularnom dijelu prvenstva i 4 utakmice u play off seriji, i ostvarile 15 pobjeda i samo 1 poraz.

Klubovi, suparnici našim košarkašicama dolaze iz mnogo većih gradova nego što je naš, a to su Sarajevo, Tuzla, Zenica, Ilidža, Gračanica, Bugojno i Travnik, naše košarkašice su pokazale jednu veliku želju i volju, što se na kraju isplatilo.

Košarkašice koje su činile naš tim ove sezone su:

Ejla Tabak, (kapiten)16 godina

Ilhana Džajić 17 godina

Kanita Kozić 18 godina

Asja Buturović 17 godina

Monika Pekić 17 godina

Merisa Lapo 16 godina

Dina Alihodžić 15 godina

Iva Anđelić 16 godina

Selma Voloder 15 godina

Naida Jahura 14 godina

Nika Jurić 14 godina

Hena Alić 15 godina

Ejla Ravnjak 13 godina

Ajša Halilović 12 godina

Sva ova priča i rezultat naših košarkašica ne bi bio ovakav, da nije bilo podrške roditelja ovih djevojaka i djevojčica, kao i naše publike koja je cijelu sezonu bila naš 6. igrač.

HVALA VAM ZA PODRŠKU TOKOM CIJELE SEZONE”.

Slični članci

Back to top button