BiHDruštvoKonjicKulturaSvijetVijesti

Hor Sejfullah će predstavljati BiH na festivalu u Alžiru

Hor Sejfullah će predstaviti Bosnu i Hercegovinu na 10. Internacionnalnom Sufijskom „SAMAA“ Festivalu – INTRENATIONAL CULTURAL FESTIVAL FOR SUFI CHANTING „SAMAA“ LAGHOUAT-ALGERIA- u Alžiru, u drevnom gradu Laghouatu.

Ovogodišnji repertoar će se odražti pod sloganom “Melodije otpora“.

Ova deseta sezona je u znaku zajedničke dove, molitve, vapaja svakog razumnog čovjeka i umjetnika za prestankom krvoprolića nad nedužnim palestinskim narodom u Gazi.

Festival poklanja i poštovanje prema čuvenom sufijskom učitelju, šejhu Sidi Ahmedu Ben Al Hormu, povodom stotinu godina od njegove smrti.

Na festivalu učestvuje osamnaest zemalja-učesnica koje stižu u Laghouat s tri kontinenta, među kojima su pored horova, ansambala, vokalista, učača, instrumentalista i predavači, profesori, kustosi, istraživači i autori recentnih djela i izložbi, fokusiranih na temu i moto Festivala.

Ovaj Međunarodni interkulturalni susret, u mjesecu ramazanu, od 26. do 30. marta 2024. godine, omogućilo je resorno državno ministarstvo, odnosno pokrovitelj, alžirska ministrica za kulturu i umjetnost, dr. Soraya Moulodji. 

Sejfullah

Slični članci

Back to top button