DruštvoHercegovinaVijesti

MUP HNK: Bilten događaja za razdoblje od 29.2. do 4.3.2024. godine

U periodu od 29.2.-4.3.2024. godine iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 20 prijava; na području Mostara 16, na području Konjica 3 i na području Jablanice 1.                                   

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 5 prekršaja; na području Stoca 2, na području Čapljine 2 i na području Konjica 1.                                 

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 13 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 6, na području Jablanice 3, na području Čapljine 2, na području Neuma 1 i na području Čitluka 1. Jedno je lice zadobilo teške tjelesne povrede, jedno lice povrede neutvrđenog stepena, a jedno lice lake tjelesne povrede.   

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 19.2.2024. godine u PU Mostar je prijavila radnica sportske kladionice „Sport Plus“ u ul. S. Radića u Mostaru da je u navedenu kladionicu ušlo NN maskirano muško lice koje je uz prijetnju nožem od prijaviteljice tražilo novac. Nakon što je uzeo novac počinilac se udaljio u nepoznatom pravcu. Izvršen uviđaj,
  • 1.3.2024. godine policijski službenici Sektora krim. policije, Odjeljenja za posebne namjene, su na gradskom području Mostaru Stari grad, lišili slobode D.V. (1999) iz Sarajeva za kojim je raspisana centralna potraga. Po usmenoj naredbi Suda u Mostaru izvršen je pretres stana koji isti koristi i uz potvrdu izuzeto; 275 gr NN bijele grudvaste materije, 316 komada NN tableta, 50 gr NN biljne materije, digitalna vaga, mobitel, pribor za pakovanje i konzumiranje droge. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.
  • 1.3.2024. godine, u 23,30 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u ul. BNR, Dom zdravlja, u Mostaru u kojoj su učestvovali E.H. (2006) s motociklom marke Kymco i  NN vozač. U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač motocikla E.H. je zadobio teške tjelesne povrede. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.
  • 2.3.2024. godine, u 15,30 sati, službenici Sektora krim. policije, Odjeljenja za posebne namjene, lišili su slobode T.T. (1994) iz Mostara i R.R. (1998) iz Čapljine u mjestu Ortiješ, na putu  M 17. Od T.T. je oduzeto 5 pvc kesica sa NN biljnom materijom, dvije pvc kesice sa grudvastom NN materijom, 8 komada NN tableta raznih boja i 2 mobitela. Od R.R. je oduzet mobitel i 1,5 tableta sive boje. Temeljem usmene naredbe Općinskog suda Mostar u 19,20 sati izvršen je pretres kuće T.T. u Ortiješu. Tom prilikom oduzeto je; 2 staklene tegle sa NN biljnom materijom, metalna mrvilica i pribor za izradu paketića za prodaju. U 19,50 sati, po usmenoj naredbi Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres kuće R.R. u mjestu Klepci pri čemu je pronađeno i izuzeto;2 automatske puške, veća količina municije različitog kalibra i okvirova. U 21,30 sati po usmenoj naredbi Općinskog suda Mostar izvršen je pretres vozila Opel Astra vl. R.R., na parkingu ispred vojarne u Rodoču. Pri tom je oduzeto: 81 komad NN tableta raznih boja, digitalna vaga i pribor za izradu paketića. Navedena lica su pripadnici OS BiH koji su u vrijeme lišavanja slobode bili na dužnosti. Upoznat nadležni tužilac.
  • 2.3.2024. godine u PS Mostar Centar je prijavio radnik Hitne medicinske pomoći da je jedno lice na adresi Put za Opine zadobilo povrede samoozljeđivanjem vatrenim oružjem. U RMC dr. Safet Mujić utvrđeno je da se radi o E.B. (1977) iz Mostara. Navedeni je izjavio da je zadobio povrede vatrenim oružjem dok je isto čistio.
  • 3.3.2024. godine u PS Mostar Centar je prijavljeno da je iz parka Zrinjevac u Mostaru otuđen kip Bruce Leea. Patrola policije je na licu mjesta utvrdila ja je od strane NN počinioca, ili više njih, podesnim alatom s postolja prepilan i otuđen navedeni kip. Izvršen uviđaj.
  • 4.3.2024. godine u PS Mostar Sjever je prijavljeno da uz put M 17, u mjestu Vrapčići, gori putnički automobil. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su utvrdili da se radi o pmv marke Golf VI, neprepoznatljivih registarskih oznaka, NN vlasnika, a uz vozilo su primjećene i dvije pvc boce sa sadržajem koji svojim mirisom podsjeća na benzin. Lice mjesta osigurano do vršenja uviđaja, a o svemu upoznata krim. policija, te preduzete sve potrebne mjere.
  • 3.3.2024. godine u PS Mostar Centar je prijavio E.M. iz Mostara da mu je nestala majka S.M. (1976)  na adresi A.Buća i da je nema kod kuće od 29.2.2024. godine. Preduzete sve potrebne mjere.

Slični članci

Back to top button