BiHSportSvijetVijesti

Elvedina Muzaferija: Moje vrijeme tek dolazi

Sjajna Elvedina Muzaferija nastavila je s nizom dobrih rezultata u Svjetskom kupu i vožnjom u Super G utrci došla do devetog mjesta i izuzetno važnih 29 bodova. Prvi plasman u top deset Svjetskog kupa u disciplini Super – G Muzaferija je izborila s vremenom 1:34.61 i startnom pozicijom 25.

Bodovi koji se je osvojila u izuzetno važnom trenutku ostavili su je u igri za završnicu Svjetskog kupa i u ovoj disciplini.

“Jako sam sretna. Nažalost, utrka spusta je otkazana, ali ovo je meni bilo jako dobro da imam priliku da se kvalifikujem za finale I u disciplini Super G. Trka je bila dobra. Trenutno sam 24. u ukupnom poretku Super G-ija, ali imamo i sutra utrku i nadam se da ću imati još bolji plasman i ići u Saalbach”, izjavila je Muzaferija nakon utrke te se osvrnula na stazu u Kvitfjellu koju ne poznaje tako dobro kao druge staze:

“Stazu ne poznajem, kao druge staze u Svjetskom kupu, ali napravili smo dobar ogled. Mislim da je moje samopouzdanje trenutno na veoma viskom nivou i bilo gdje sam mogu skijati veoma dobro i brzo”, dodala je Muzaferija.

S novih 29 bodova naša najbolja skijašica prikupila je ukupno 62 boda i trenutno je 24.u poretku discipline, a sutrašnji spust dočekuje sasvim sigurna u novi dobar rezultat.

“Moje vrijeme tek dolazi. Sada već bolje poznajem stazu. Mislim da će sutra biti lakše ostvariti još bolji rezultat” ističe Muzaferija i priznaje i da očekivanja rastu iz dana u dan.

Elvedina Muzaferija, najbolja bosanskohercegovačka skijašica, još jednom je potvrdila da je u sjajnoj formi.

U današnjoj utrci superveleslalom (Super G) koja je vožena u norveškom Kvitfjellu stigla je do novih bodova i na taj način potvrdila plasman u finale ove discipline koje će se održati u Saalbachu.

Muzaferija je nastupila sa startnim brojem 23 i utrku je završila na 13. poziciji (1:39.09).

Danas je slavila Federica Brignone (Italija) sa vremenom 1:37.30. Lara Gut-Behrami (Švicarska) zaostala je 61 stotinku, a Ester Ledecka (Češka) na trećoj poziciji 79 stotinki.

Naša skijašica ovim rezultatom sačuvala je mjesto koje vodi u finale Svjetskog kupa (discilina superveleslalom), u kojoj zauzima 23. mjesto sa 82 boda (25 najboljih će nastupiti 22. marta u Saalbachu).

Također, naša skijašica će nastupiti i u finalu discipline spust, također u Saalbachu (23. mart).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Muzaferija je na 48. mjestu sa 131 osvojenim bodom.

Slični članci

Back to top button