DruštvoKonjicKulturaVijestiZanimljivosti

SŠ Konjic: Defile, nagrade i muzika za Dan nezavisnosti i Dan oslobođenja Konjica

Učenici Javne ustanove “Srednja škola” Konjic na tradicionalan i kreativan način obilježili su Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dan oslobođenja Konjica od fašizma.

Defile i nagrade na literarnom konkursu

Tradicionalnim svečanim defileom kroz grad, učenici su iskazali poštovanje i ljubav prema domovini. Također, svoju svijest o identitetu, pripadnosti, stečenom znanju i kreativnosti pokazali su i na literarnom konkursu Grada Konjica na temu “Moje mjesto u nezavisnoj i antifašističkoj Bosni i Hercegovini”.

Prve tri nagrade na ovom konkursu dodjeljene sljedećim učenicima i učenicama škole:

  • Adna Duranović (mentorica Alema Gagula)
  • Harun Žetica (mentorica Alma Džajić)
  • Emina Kraljušić (mentorica Amela Macić)
  • Lejla Hodžić, učenica prvog razreda matematičko-informatičke gimnazije (mentorica Amela Macić),
  • Adna Ramić, učenica trećeg razreda ekonomske škole (mentorica Alma Džajić).

Na svečanoj ceremoniji u Sportskoj dvorani Konjic uručene su im vrijedne nagrade, a zahvalnice su dobile i njihove mentorice.

Još jedna nagrada na literarnom konkursu

Na literarnom konkursu Pedagoškog zavoda i IC štamparije Mostar, na temu “Veličina jednog naroda se ne mjeri brojnošću, već količinom ljubavi prema domovini”, nagradu je osvojila Sedina Graho pod mentorstvom profesorice Azre Masleša.

Muzički program i čestitke

Svečanu ceremoniju svojim muzičkim izvedbama obogatili su učenici Ajdin Sultić i Harun Hebibović.

Organizatorima i svim učesnicima se iz škole zahvaljuju, a učenicima i njihovim mentoricama čestitaju na postignutim uspjehu.

“Neka nam u godinama koje slijede ljubav prema domovini bude utemeljena na moći znanja i vladavini tolerancije,” ističu iz škole.

Učenici i uposlenici škole svim građanima Bosne i Hercegovine žele sretan Dan nezavisnosti, a sugrađanima Konjica čestitaju 3. mart – Dan oslobođenja od fašizma.

Slični članci

Back to top button