BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaKonjicPrivredaTurizamVijesti

 Voz koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio iz šina

Voz koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio je iz šina. Putnici iz voza od Mostara ka Sarajevu, iz Konjica se prebacuju autobusima do Sarajeva. U proteklih nekoliko mjeseci ovo je peto iskakanje voza iz šina!

Ovo je na Facebooku napisao Sanel Kajan, zastupnik u Parlamentu FBiH i ugledni novinar.

Zatim je dodao…

“Inače, u Parlamentu sam još prije 2 mjeseca postavio pitanje Željeznicama FBiH o sigurnosti pruge, stanju infrastrukture, održavanju vozova, higijeni i sl – ali odgovor mi nikad nisu poslali. A ja ne odustajem tako lako! Već krajem ovog mjeseca Parlament će zasjedati.

Željeznicama sam pripremio set pitanja i istrajat ću na odgovorima! Moraju imati odgovornost, u prvom redu prema putnicima, ali i prema Parlamentu koji je njihov osnivač”, napisao je Sanel Kajan na Facebooku u 17.36 sati.

Zastupnička pitanja Sanela Kajana za Željeznice FBiH
Foto: Privatni album: Zastupnička pitanja Sanela Kajana za Željeznice FBiH

Ubrzo je objavio i snimak na kojem se vidi kako putnici čekaju sa koferima u rukama, sa kratkim tekstom…

“Tražit ću odgovornost Željeznica Federacije BiH! Ovo je sramota!!!”

Videoprilog pogledajte OVDJE

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Sanela Kajana, koji nam potvrdio tačnost informacije…

“Sve je tačno… Čekali smo i sada su dva autobusa stigla. U njima su 90 posto stranaca. Kada smo stigli u Konjic, kazali su mi da je iskočio voz iz šina. Došla su dva autobusa. Mi smo se ukrcali  i sada idemo prema Sarajevu”, kazao je Kajan za naš portal.

Potom je podvukao da je ovo je peti, šesti put da je došlo do iskakanja voza iz šina u zadnje vrijeme.

“Pitanje je trenutka kada će doći do teže nesreće. O nesreći sa ljudskim žrtvama ne želim ni da pomislim. Pozivam javno i putem vašeg medija Željeznice FBiH na odgovornost prema javnosti. Nama je sjednica Parlamenta krajem maja (28. maj, op.a.) pa ću se javno javiti za riječ i pozvati na odgovornost upravu Željeznica FBiH”, kazao je Sanel Kajan za portal Radiosarajevo.ba

Portal Radiosarajevo.ba pokušao je u nekoliko navrata kontaktirati i dobiti odgovor i od Željeznica FBiH, ali se niko nije javio. Kada pošalju saopćenje, portal će ga objaviti.

Slični članci

Back to top button