BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

MATCHDAY/ Igman dočekuje GOŠK

U okviru 19. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, danas su na rasporedu tri utakmice u dva termina.

Jučer su proljetni dio sezone u elitnom rangu bh. fudbala otvorili Sloga i Velež (0:0).

Od 13:00 se igraju dvije utakmice istovremeno. Igman Konjic će na svom terenu dočekati ekipu GOŠK-a. Igman će biti oslabljen neigranjem Stefana Denkovića, Ivana Đorića, Enesa Sipovića te trenera Edisa Mulalića, dok GOŠK nema suspenzija. Nakon poraza u utakmici Kupa Bosne i Hercegovine, imenovan je novi šef stručnog štaba GOŠK-a, a to je dobro poznato ime, Admir Adžem. Adžem je u svojoj karijeri vodio omladinske selekcije Željezničara, prvi tim Željezničara s kojim je osvojio Kup BiH, Al-Wasl, a posljednji angažman mu je bio u Goraždu.

U istom terminu, Posušje će igrati protiv drugoplasirane Zvijezde 09. Posušje će biti kompletno, dok će Zvijezda 09 biti oslabljena neigranjem Miloša Ostojića. Posušje se nalazi u nešto boljoj poziciji od Zvijezde 09, s tim što se Posušje nalazi na sedmoj poziciji sa 20 osvojenih poena, dok je Zvijezda 09 posljednjeplasirana sa 11 osvojenih bodova.

Subotnji raspored završava na Grbavici gdje će se sastati Željezničar i Zrinjski od 16:00. Trener Željezničara, Bruno Akrapović, neće moći računati na usluge Marina Galića, Nedima Mekića i Vahida Selimovića. Kod gostiju nema Tarika Ramića. Ovo je ujedno i derbi dana za sve ljubitelje u Bosni i Hercegovini. Očekuje se fino popunjene tribine, dobra atmosfera i nadamo se dobroj predstavi i jednih i drugih.

Igman Konjic – GOŠK Gabela 13:00

Posušje – Zvijezda 09 13:00

Željezničar – Zrinjski 16:00

Slični članci

Back to top button