HercegovinaPolitikaVijesti

VLADA HNK: PREMIJERKA BUHAČ SA IZASLANICOM AMERIČKOG AMBASADORA U BIH

Premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač održala je danas, u svom kabinetu, radni sastanak sa zamjenicom šefa Misije pri Ambasadi SAD-a u BiH Deborah Mennuti.

Otvorivši razgovor sa temom o djelovanju Vlade HNK-a kroz protekla tri mjeseca i načinom na koji funkcioniše vladajuća koalicija u Kantonu, Buhač i Mennuti razgovarale su o Programu rada Vlade, nužnim reorganizacijama na evropskom putu Bosne i Hercegovine, borbi protiv korupcije, kao i o političkim i drugim aktuelnim pitanjima u HNK-a i BiH u cjelini.

Poseban je akcenat bio na planovima za osnivanje Ureda za borbu protiv korupcije unutar Vlade  HNK-a, što je jedan od ključnih prioriteta u procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji, a za šta je izaslanica američkog ambasadora i ovom prilikom ponudila tehničku i savjetodavnu pomoć njihovih stručnjaka.

Dotaknuvši se i tema privrednog jačanja Kantona, razvoja energetike i turizma, zaključili su kako obje strane ostaju otvorene za još čvršću saradnju u smislu podrške i razmjene iskustava.

Slični članci

Back to top button