BiHHercegovinaNekategorisanoVijesti

Velike gužve na putu od Sarajeva prema Mostaru

Zbog Međunarodnog praznika rada i nekoliko neradnih dana rano jutros se bilježe velike gužve na pojedinim putevima u Bosni i Hercegovini.

Tako su duge kolone automobila već u ranim jutarnjim satima stvorene na putu od Sarajeva prema Konjicu i Jablanici te dalje prema Mostaru i granici sa Hrvatskom s obzirom da brojni građani odlaze na more.

Duge kolone su registrovane i na autoputu A-1 Tarčin – Bradina odnosno na naplatnom mjestu Bradina.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

BIHAMK u svom jutarnjem izvještaju izdvaja dionice sa aktuelnim radovima: Tarčin – Konjic (na dvije lokacije), Jablanica – Potoci (Donja Jablanica), Tuzla – Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj – Vlasenica (Gojsalići), Jelah – Doboj (Kraševo), Dobro Polje – Miljevina, Čevljanovići – Nišići i Bijeljina – Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik – Vraca) i na sjevernom ulazu u Mostar.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

Pored toga, na magistralnom putu Rogatica – Ustiprača je obustavljen saobraćaj za vozila preko 30 tona zbog oštećenja mosta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Napomenimo da je zbog međunarodnog praznika rada 1. maja danas i sutra zabranjen prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

Meteorolozi do kraja dana najavljuju padavine, tako da apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button