DruštvoKonjicVijestiZanimljivosti

Konstruktivni sastanak o ambulanti Buturović-Polje: Rješenja na vidiku

Predstavnici udruženja doline Neretvice i direktor Doma zdravlja Konjic, Džemal Hajduk, ostvarili su konstruktivan dijalog o problemima ambulante u Buturović-Polju. Dogovoreni su konkretni koraci za unaprijeđenje pružanja zdravstvenih usluga u ovom kraju, navodi se u saopćenju.

Prisutnost doktora pet radnih dana: Pacijenti ambulante u Buturović-Polju više neće ostati bez doktora. Odsada će doktor biti dostupan tokom svih pet radnih dana.

Uzimanje krvi i urina na licu mjesta: U narednih 15 dana bit će uspostavljen način za uzimanje krvi i urina u ambulanti, svakog ponedjeljka. U dugoročnom cilju je nabava nove laboratorijske opreme kako bi se analize vršile na licu mjesta.

Rješenja za stomatologa i apoteku: Ispitivanje stanja stomatološke ordinacije je u toku. Planirano je da stomatolog bude dostupan barem jedan dan u sedmici. Također, Koordinacija udruženja će se uskoro obratiti Gradskoj apoteci Konjic s prijedlozima za poboljšanje nabavke lijekova.

Savjetovanje za dijabetičare: Ambulanta će pokrenuti mjesečne savjetodavne termine za osobe s dijabetesom iz doline Neretvice.

Koordinacija udruženja izražava zahvalnost direktoru Hajduku i rukovodstvu Doma zdravlja na razumijevanju i spremnosti za saradnju. Također, naglašavaju da su svjesni izazova s kojima se ustanova suočava, ali su otvoreni za kompromise kako bi se pronašla optimalna rješenja, a dogovoreno je održavanje redovnih sastanaka za praćenje realizacije postignutih dogovora.

VEZANA VIJEST:

Slični članci

Back to top button