BiHDruštvoKonjicKulturaSvijetVijesti

Župa sv. Ivana Krstitelja u Konjicu broji oko 700 župljana

Duboke korijene u Konjicu ima Župa sv. Ivana Krstitelja, jedna od najstarijih zajednica vjernika u Bosni i Hercegovini. Nedavno objavljeni podaci iz popisa blagoslova obitelji crkve otkrivaju živu sliku zajednice: oko 700 vjernika okupljenih oko zajedničkih vrijednosti i vjerskih obreda.

Prema analizi popisa, u župi trenutno postoji 310 domaćinstava, što u prosjeku znači da svako dom pruža duhovno središte za oko 1,7 vjernika. Osim stalnog stanovništva, značajan broj od 160 osoba povremeno boravi u župi, uključujući župljane smještene u domovima za starije i one kod djece zbog sezonskih razloga ili zdravstvenih potreba. To ukupni broj župljana približava brojci od oko 700 župljana.

Župa sv. Ivana Krstitelja nije samo brojčano značajna, već i aktivna u vjerskom i društvenom životu Konjica. Brojne su akcije i inicijative koje se organiziraju tijekom cijele godine, nudeći duhovnu hranu i prostor za susret članovima svih uzrasta. Osim organiziranih aktivnosti, crkva predstavlja važno mjesto molitve, susreta i podrške za sve one koji tamo traže utjehu, savjet i zajedništvo.

Slični članci

Back to top button