DruštvoHercegovinaVijesti

U Mostaru od 46 kontrolisanih vozila 18 vozača bilo pod utjecajem alkohola

Pripadnici Policijske uprave Mostar su, u skladu sa planom aktivnosti, na području Mostara, provela akciju pojačane kontrole saobraćaja. Uz pripadnike saobraćajne policije, učestvovali su i inspektori Odjela kriminalističke policije PU Mostar, koji su obavljali poslove iz svoje nadležnosti.

Tokom osmosatne akcije kontrolisali su 46 motornih vozila i vozača, te su u skladu sa Zakonom o sigurnosti na cestama BiH i drugih propisa, zbog vožnje pod utjecajem alkohola, iz saobraćaja isključili 18 vozača motornih vozila, kojima su uručili prekršajne naloge.

-Zbog neregistrovanih motornih vozila, dva su vozila isključena iz saobraćaja i vozačima je uručen prekršajni nalog. Zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita iz saobraćaja je isključen jedan vozač i sankcionisan u skladu sa Zakonom. Još je uručeno sedam prekršajnih naloga, po drugim saobraćajnim prekršajima.

Rezime operativne akcije po uočenim prekršajima, izrečeno je 28 novčanih kazni, a od toga 18 zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, u trajanju od 30 do 60 dana, te su iz saobraćaja isključena dva motorna vozila-objavili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Slični članci

Back to top button