BiznisDruštvoHercegovina

Ministri Velagić i Šuta obišli radove na izgradnji sportske dvorane JU Druge gimnazije Mostar

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić i ministar finansija HNK, Adil Šuta zajedno s direktoricom JU Druge gimnazije Mostar, Nejrom Mušić i direktoricom Srednje medicinske škole Mostar, Aidom Tucović obišli su radove na izgradnji sportske dvorane JU Druge gimnazije Mostar.

Direktorica JU Druge gimnazije Mostar, Nejra Mušić predstavila je ministrima sami projekat, prvu fazu izgradnje koja je pri završetku, kao i planove za nastavak i završetak izgradnje.

Ministar Velagić izrazio je zadovoljstvo do sada urađenim aktivnostima na izgradnji dvorane.

„Zajedno s ministrom Šutom obišao sam radove na izgradnji sportske dvorane JU Druge gimnazije Mostar. U razgovoru s direktoricama, Mušić i Tucović čuli smo detalje o izgradnji ovog objekta koji će koristiti učenici dvije škole. Nadam se da će se realizacija ovog projekta odvijati prema utvrđenom planu, kao i ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama stvarati bolje uvjete za odgoj i obrazovanje naših učenika, kao i bolje uvjete za rad naših zaposlenika. Mi ćemo nastojati da različitim aktivnostima i projektima, učenicima i zaposlenicima, osiguramo savremene uvjete za održavanje nastavnog procesa.“, kazao je ministar Velagić.

Izgradnjom dvorane više od 500 učenika ove dvije škole će dobiti adekvatne uvjete za razvoj sportskih aktivnosti.

„Ulaganje u sportsku i obrazovnu infrastrukturu treba biti jedan od prioriteta ovog saziva Vlade HNK, a jačanje kapaciteta u tom segmentu doprinijet će razvoju tih ustanova i stvaranju više mogućnosti za našu djecu i omladinu, a posebno školarce“, kazao je ministar Šuta.

Direktorice škola zahvalile su ministrima i Vladi HNK, na podršci u realizaciji ovog projekta zahvaljujući kojoj će, uz prethodno obezbijeđena sredstva donatora, sportska dvorana uskoro biti na raspolaganju učenicima JU Druge gimnazije Mostar i Srednje medicinske škole koja koristi isti javni prostor.

Galerija

Slični članci

Back to top button