Crna hronikaHercegovinaVijesti

Istražuju se komentari zbog snimke paljenja Kur'ana u Mostaru

Nakon što je danas jedan sarajevski portal objavio kako su tri maloljetne osobe, u privatnom stanu u Mostaru, palile stranice Kur'ana na vodenoj luli-nargili, reagirao je MUP HNK. Snimka je objavljena na Instagramu, a stranice Kur ana su stavljane na žar koji se nalazio u nargili.

”Temeljem objavljenog članka na portalu, otac jednog maloljetnika, podnio je usmenu prijavu za Kazneno djelo ‘Ugrožavanje sigurnosti’ Sektoru kriminalističke policije MUP-a HNK.

Inspektori cyber-kriminala, operativnim mjerama i radnjama utvrdili su kako je na društvenoj mreži Instagram, s lažnih profila zlonamjerno objavljen identitet navodnih počinitelja ovog vandalizma, čime je ugrožena sigurnost maloljetnih osoba”, navodi se u priopćenju MUP-a. Kako su objavili pojedini mediji, riječ je o maloljetnicima bošnjačke nacionalnosti.

MUP HNK-a je apelovao na građane da ne nasjedaju na neprovjerene informacije, vezane za ovaj i slične slučajeve, te da se suzdrže od komentara na društvenim mrežama, koje za posljedicu mogu imati negativnu reakciju javnosti.

”Uprava policije MUP-a HNK provodi kriminalističko-operativnu istragu kako bi razotkrila počinitelje i nalogodavce ovog vandalizma”, navedeno je.

Bljesak.info

Slični članci

Back to top button