KonjicSport

Uslovi u Konjicu napreduju iz dana u dan: Kako je Igman postao dobra sredina za mlade fudbalere

FK Igman je već dvije sezone premijerligaš u Bosni i Hercegovini. Potpuno očekivano s obzirom da je riječ o maloj sredini, Igmanovi planovi su stabilnost i opstanak u društvu najboljih, a predvođeni sportskim direktorom Zajkom Zebom u posljednje tri godine su potvrdili da imaju odličan recept za to.

Na terenu stvari se odvijaju i više nego dobro, s obzirom da se Igman pokazao kao odlična odskočna daska za mlađe fudbalere. Elvir Duraković, Damir Hrelja, Azur Mahmić su dres Igmana zamijenili sa najvećim klubovima u državi poput Sarajeva, Borca i Veleža.

Uz podršku grada Konjica i gradonačelnika, kao i prvog čovjeka kluba Đahida Muratbegovića, Igman je uradio mnogo i pored sportskih uspjeha, a to su infrastrukturni projekti u Konjicu.

Gradski stadion u Konjicu je prije dvije godine izgledao dosta zapuštena, a danas daje uslove kakvim se može pohvaliti jako mali broj premijerligaša koji dolaze iz manjih sredina.

Osim svlačionica, kabineta za sudije, šefa struke, VIP posjetioce i slično, ljudi u Konjicu ne planiraju tu stati, te postoji još veliki broj projekata koji će Igman podići na još veći nivo.

Slični članci

Back to top button