BiHDruštvo

DOK JE OVACA BIT ĆE I VUNE: GRAĐANI OGORČENI POSKUPLJENJEM ŠIŠANJA U CIJELOJ BIH

Brojni frizerski saloni najavili su povećanje cijena muških frizura, a razlozi za ovaj korak variraju od rasta troškova materijala do prilagodbe radne snage.

Poskupljenje muških frizerskih usluga izaziva raspravu na društvenim mrežama. Reakcije su podijeljene, a sudeći prema komentarima, više je nezadovoljnih korisnika.

  • Ukinuti im paušal i uvesti fiskalne kase, pa malo kontrole od strane inspektora i da vidite kako žive i koliko uzimaju mjesečno. Mislim da ni doktori i hirurzi nemaju satnicu koliko imaju brice – pišu ogorčeni građani.
  • A dok je ovaca bit će i vune – dodaju.

Pored takvih komentara, bilo je i onih koji pozivaju na štrajk misleći da će tada prestati rast cijena. Sa druge strane, ima i korisnika frizerskih usluga koji se na neki način slažu sa navedenim rastom.

Nije skupo ako dobro šiša – pišu.

Kako nam javljaju naši čitaoci, u Rogatici je šišanje, pranje i feniranje kose 17 KM. Što se tiče muških frizerskih salona u Tuzli, korisnici govore da se cijene kreću oko 5 maraka. Kako govore, šišanje u Mostaru je još skuplje od šišanja u Sarajevu. Cijene šišanja u Velikoj Kladuši kreću se oko 7 KM, a isto takvo stanje je i u Goraždu.

Svima nam je već poznato da Bosanaca i Hercegovaca ima širom svijeta, pa su se i oni oglasili na ovu temu. Naš čitatelj iz Švicarske, javlja da je u navedenoj državi šišanje 20 franaka.

Svakako, bilo je onih koji su za, ali i onih koji su protiv rasta cijena. Međutim, pojedinci su odlučili uzeti stvari u sovje ruke.

  • Mašinicu sam nabavio i riješen problem, neka uzimaju od koga mogu, a od mene neće ni 7KM više – glasio je jedan komentar.
  • Za te pare šišam se sama, pa kako bude – dodaje drugi.

hayat.ba

Slični članci

Back to top button