KonjicSport

INTERVJU  Mirza Džumhur, supertalentovani fudbaler Igmana

Fudbalski klub Igman je krenuo sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

Šef stručnog štaba Edis Mulalić treninzima prvog tima Igmana priključio je nekoliko talentovanih juniora, koji su se igrama u Omladinskoj ligi BiH nametnuli stručnom štabu.

Među tim juniorima je supertalentovani Mirza Džumhur, koji se treninzima senirskog tima priključio na početku sezone, a u prvom dijelu sezone zabilježio je i prve minute u Premijer ligi BiH.

Mirza je najbolji strijelac Omladinske lige BiH sa 20 postignutih golova, prošao je komplet omladinski pogon Igmana, potiče iz sportske porodice, njegov otac Džemal Džumhur je jedan od najboljih poslijeratnih fudbalera Igmana, a osim za Igman igrao je za Velež, Sarajevo, Bosnu Visoko, Turbinu, tako da je Džemo dobio pravog nasljednika.

Mirzu smo upitali kako je trenirati sa prvim timom ?

“Zadovoljan sam što treniram sa seniorima i što su me iskusniji igrači lijepo prihvatili. Nemam posebnih problema, osim što je ritam rada puno teži nego u mlađim kategorijama. Podnosim sve lako, pomoć stručnog štaba i starijih igrača olakšava mi napore, a tu su mi saigrači iz juniora, tako da sve lakše podnosim”.

Očekuješ li veću minutažu u nastavku sezone ?

“Svojim radom i zalaganjem na treninzima potruditi ću se da dobijem veću minutažu, cijenim rad trenera Edisa Mulalića, koji ima dobar pristup igračima i daje šansu mlađim fudbalerima, tako da je sve do nas mlađih igrača, da se nametnemo šefu i kada nam pruži priliku da dokažemo da  smo zaslužili ukazano povjerenje. Svjestan sam da moram mnogoda  radim i napredujem kako bi se izborio za veću minutažu.”.

Igmanu  predstoji grčevita borba za opstanak u Premijer ligi BiH ?

“Očekjuem da će Igman ostati u Premijer ligi, imamo kvalitet da se izborimo da i naredne sezone igramo u društvu najboljih. Isto tako očekujem da će juniori zadržati prvo mjesto na tabeli i uspjeti da se plasiraju u Premijer Omladinsku ligu BiH, što bio  veliki uspjeh za nas”.

Koliko se zna traže te i drugi klubovi ?

“Postoji interes drugih klubova, bilo je i određenih kontakata, ali otom potom. Sve moje misli su sada vezane za Igman i potpuno sam fokusiran na treninge i obaveze prema prvom timu. Pohvalio bih rukovodstvo Igmana na čelu sa predsjednikom kluba Džahidom Muratbegovićem, imamo optimalne uslove za rad, tako da je sve do nas igrača i trenera. Zahvalio bih se i Srednjoj školi Konjic, direktorici i profesorima koji imaju razumijevanja za moje izostanke, a ovo mi je završna godina u srednjoj školi”.

Potičeš iz sportske porodice ?

“Tako je, moj otac je dugo vremena igrao za Igman, igrao je i za druge klubove, svi koji su ga gledali imaju samo riječi hvale za njega. Mnogo mi znači njegova podrška, tu je uvijek uz mene, savjetuje me, ako zatreba i kritikuje, tako da sam sretan što je u svakom pogledu uz mene, nadam se da ću imati bar približno karijeru kakvu je on imao, a ako me sreća posluži da postignem još više, ako je to moguće”.

Želje u nastavku karijere ?

“Najveća mi je želja da Igman ostane u Premijer ligi BiH, da napredujem u karijeri, da me zdravlje posluži, da imam što veću minutažu u drugom dijelu sezone u Premijer ligi”, rekao je na kraju razgovora Mirza Džumhur, super talentovani fudbaler Igmana, koji će ako ovako nastavi dostojno naslijediti slavna imena koja su u prošlosti proslavili fudbal u Konjicu.

Mirzi želimo mnogo sreće u nastavku karijere i da krene stopama svoga oca Džemala.

Razgovarao: Enver  Nimanović/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button