BiHSportVijesti

BiH rukometaši pred velikim izazovom: Baraž sa Portugalom za Svjetsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20 sati i 30 minuta gostuje u Portugalu u okviru baraža za Svjetsko prvenstvo 2025. godine koje će se održati u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Naši rukometaši su posljednje tri zvanične utakmice odigrali u Njemačkoj, te su upisali tri poraza. Redom su gubili od Švedske, Nizozemske i Gruzije.

Portugal je posljednje utakmice igrao u martu, u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre. Odigrali su tri meča, zabilježivši dva poraza i jednu pobjedu. U prvoj utakmici su poraženi od Norveške, u drugoj su bili uspješniji od Tunisa, dok su u trećoj poraženi od Mađarske. Portugalci su na posljednjem Evropskom prvenstvu zauzeli sedmo mjesto, dok je ekipa Bosne i Hercegovine zauzela posljednje, 24. mjesto.

FOTO: Darko Zabuš

Novi selektor BiH Damir Doborac za utakmice baraža računa na sljedeće igrače:

Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Bekir Čordalija (Vogošća), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmećehajić (Gračanica), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Luka Knežević (Sloboda), Milan Vukšić (Izviđač), Nemanja Peštić (Partizan; Srbija), Dino Hamidović (Gračanica), Adnan Isaković (Gračanica), Mislav Grgić (Linz; Austrija), Nedim Hadžić (Borac), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Dejan Malinović (Balatonfuredi; Mađarska), Pavle Petrović (Eurofarm Pelister; Sjeverna Makedonija), Amar Kendić (Maglaj), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Matej Ljubić (Izviđač).

Utakmica u Portugalu počinje u 20.30 sati, a direktan prijenos je obezbijedala FACE TV.

Revanš susret baraža za Svjetsko prvenstvo na rasporedu je 12. maja u tuzlanskom Mejdanu, s početkom u 17 sati. 

Baraž za Svjetsko prvenstvo – Guimarães

Portugal – Bosna i Hercegovina 20:30 – FACE TV

Slični članci

Back to top button