HercegovinaSportVijesti

Fudbalski klub Velež raskinuo ugovore sa dvojicom igrača

Fudbalski klub Velež je na svojoj zvaničnoj web stranici saopćio da je dogovorio sporazumne raskide saradnje sa dvojicom fudbalera.

Riječ je o Alenu Krajncu i Farisu Kadriću.

Krajnc je u Velež stigao iz Gorice a debi u crvenom dresu upisao je u prvom ovosezonskom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, protiv ekipe FK Zvijezda 09, u utakmici u kojoj se upisao i u listu strijelaca.

Na žalost, već u utakmici protiv Željezničara, zadobio je neugodnu povredu, koja ga je odvojila od zelenog terena i primorala na operetivni zahvat nakon kojeg se nije uspio u potpunosti oporaviti i tako biti u prilici da u punom kapacitetu konkuriše za početak zimskog pripremnog perioda, te je na zahtjev igrača Fudbalski klub Velež donio odluku o prekidu dosadašnje saradnje.

Za Fudbalski klub Velež, Alen Krajnc upisao je ukupno pet nastupa, postigavši jedan pogodak.

Faris Kadrić je u Velež stigao početkom januara 2023. godine iz sarajevskog Batona.

Za vrijeme svog boravka u Mostaru, ovaj mladi veznjak upisao je ukupno 12 nastupa za prvi tim, od kojih 10 u tekućoj sezoni, a u utakmici Kupa Bosne i Hercegovine protiv Bosne iz Visokog, uspio se upisati u listu strijelaca, postigavši dva pogotka.

Fudbalski klub Velež Mostar se zahvalio svojim dosadašnjim fudbalerima na profesionalnom pristupu i doprinosu ostvarenim rezultatima, te im je uputio najljepše želje i puno sportske sreće u nastavku njihovih fudbalskih karijera.

Slični članci

Back to top button