HercegovinaVijesti

MUP HNK Bilten za period od 29.12.2023. do 3.1.2024. godine

U periodu od 29.12.2023. do 3.1.2023. godine iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 30 prijava; na području Mostara 12, na području Konjica 11, na području Jablanice 2, na području Čapljine 2, na području Stoca 1, na području Čitluka 1 i na području Prozor-Rame 1.                             

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 8 prekršaja; na području Mostara 3, na području Jablanice 2, na području Čapljine 2 u na području Stoca 1.                     

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 32 saobraćajne nezgode; na području Mostara 18, na području Konjica 5, a području Čapljine 5, na području Jablanice 1, na području Neuma 1, na području Stoca 1 i na području Prozor-Rame 1. Sedam je lica zadobilo lake tjelesne povrede.  

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 30.12.2023 godine u 12,50 sati, u PS Mostar Centar je prijavila radnica poslovnice Lutrija BiH u ul. Kralja Zvonimira da je u navedenoj poslovnici izvršeno razbojništvo. Patrola policije je potvrdila navode prijave, te utvrdila da je NN muško lice s maskom na licu i nekom drvenom drškom u ruci prišlo pultu i kasama, gdje je povišenim tonom isti zatražio novac, te počeo razbacivati predmete nakon čega je uzeo novac iz kase i udaljio se. Izvršen uviđaj, te preduzete sve potrebne mjere.
  • 1.1.2024. godine, u 23,15 sati, u PS Jablanica prijavio je policajac PS Jablanica da su se u mjestu Risovac, neposredno pored šatora gdje se odvijala muzička večer, čula dva rafala iz vatrenog oružja. Isti je pri obilasku lokacije u vozilu marke Nissan Pajero, vlasništvo I.B. (1999) iz Ljubuškog, uočio automatsku pušku kalašnjikov, a u neposrednoj blizini vozila pronađene su čahure. Upoznati dežurni tužilac i sutkinja, te je data saglasnost za pretres vozila. Na lice mjesta upućena je patrola policije PS Jablanica zbog osiguranja lica mjesta, kao i pronalaska  vlasnika vozila do okončanja uviđaja. U 01,20 sati I.B. je lišen slobode.
  • 1.1.2024. godine, u 04,45 sati, PS Jablanica  je putem telefona izvjestio policajac PS Jablanica da je u mjestu Risovac  došlo do narušavanja JRiM od strane dva lica, pri čemu je intervenisala patrola policije. Prilikom dovođenja do službenmog vozila lica S.L. (1989) iz Posušja, isti je zatvorenom pesnicom udario u predjelu glave policajca S.R. nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu. Dana 2.1.2024. godine S.L. je lišen slobode od strane pripadnika PS Posušje zbog osnovane sumnje da je počinio KD Napad na ovlašteno službeno lice na području Risovca. Pripadnici PS Jablanica su iz Posušja istog doveli u PS Konjic gdje je u 14,30 sati smješten u prostorije za zadržavanje.

muphnk.ba

Slični članci

Back to top button