DruštvoKonjicNVOVijestiZanimljivosti

PD “Borašnica” Konjic: Hvala na podršci i uspješnoj godini

Dragi prijatelji, članovi PD “Borašnica” i grupe PD “Borašnica” Konjic,

Na koncu ove 2023. godine želimo prije svega da se zahvalimo svima vama na podršci. Bilo da ste bili dio naših aktivnosti ili ste pratili naš rad, vaša podrška je za nas od neprocjenjive važnosti.

Kao i prethodnih godina, nastojali smo da ispunimo ambiciozno postavljen plan i da budemo servis i adresa brojnim planinarima i planinarskim društvima koji su pohodili prije svega Prenj, a onda i ostale planine iz našeg okruženja.

Markirali smo i održavali stare staze i otvarali nove. Vlastitim sredstvima smo zamijenili dotrajale sajle na Otišu i Zelenoj Glavi, kao i na vrhu Koznika. U našim kućama na Vrutku i Ljubini, kao i domu na Raptima, ugostili smo stotine planinara. Organizovali smo brojne pohode, kako unutar, tako i van Bosne i Hercegovine. Voljenom Gradu u čast, realizovali smo više manifestacija i promocija. Jedinoj Domovini na najvažniji datum išli smo na kraljevski Bobovac. Bili smo podrška školama, izviđačima i brojnim drugim udruženjima. Broj članova društva konstantno raste i sada je taj broj prešao 250.

Za narednu godinu, u kojoj naše društvo obilježava 75 godina uspješnog rada, pripremamo nove projekte i dosta novih aktivnosti. Nadamo se da ćemo u tome uspjeti, a da ćete vi i dalje biti naš vjetar u leđa i naša podrška.

Neka Vam je sretna Nova 2024. godina!

Slični članci

Back to top button