BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjic

Tužilaštvo HNK o presudi Amiru Džafiću

Nakon što je u Općinskom sudu u Konjicu izrečena presuda Amiru Džafiću (44) , vlasniku hotela „Jablanica“, kojom je proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci, kontaktirali smo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je rečeno, postupajuća tužiteljica, Mediha Balić iz Područnog ureda Konjic Tužilaštva HNK će po dobijanju pismenog otpravka presude odlučiti o poduzimanju daljnjih mjera.

Balić je, jučer, tokom iznošenja završnih riječi predložila da Sud, s obzirom na to da je optuženi priznao djelo, izrekne efektivnu kaznu za učinjene radnje u okviru propisanih zakonom i da uzmu u obzir, posebno kao otežavajuću okolnost to da se radilo o javnom mjestu i o tome da je ovakva sila i upornost upućena osobi nježnijeg spola na radnom mjestu, a kao olakšavajuće da optuženi ne prolazi kroz kaznenu evidenciju i da se iskreno kaje za počinjeno djelo.

Inače, za krivično djelo – nanošenje teške tjelesne povrede, za koje je Džafić optužen, zaprijećena je kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina. 

avaz.ba

Slični članci

Back to top button