BiHDruštvoHercegovinaKonjicKulturaSvijetVijestiZanimljivosti

Katoličke župe Grada Konjica organizovale tradicionalno božićno druženje

U organizaciji katoličkih župa Grada Konjica: Svetog Ivana Krstitelja – Konjic, župe Glavatičevo te župa Podhum – Žitače, Obri i Solakova Kula, na Žitačama je, 27. prosinca 2023. upriličeno tradicionalno božićno druženje koje je okupilo predstavnike vjerskih zajednica, župnike i časne sestre u spomenutim katoličkim župama: Refika efendiju Delića, glavnog imama Islamske zajednice u Konjicu, predstavnike javnog i političkog života s Osmanom Ćatićem, gradonačelnikom Konjica na čelu, kao i predstavnike gradskih kulturnih i obrazovnih institucija.

Obraćajući se okupljenima na proslavi najradosnijeg kršćanskog blagdana, domaćin fra Ivica Karatović, župnik župe Podhum – Žitače uz iskazanu zahvalnost onima koji rade na dobrobit stanovnika ovog kraja, naglasio je i kako „svima može biti i bolje i ljepše“.

“Zato se potrudimo da ne ostanemo sami sa starima i bolesnima, već da zadržimo mladost i obitelji, te da oni zavole ovu bogatu i dragu nam BiH!“, kazao je župnik fra Ivica te pozvao okupljene da budu „na ponos i radost jedni drugima kao i svim ljudima s kojima žive“.

Druženje je završilo razmjenom prigodnih čestitki, božićnih, a potom i čestitki za bolju i ljepšu Novu 2024. godinu. (kta)

Slični članci

Back to top button