BiHKonjicSportVijesti

Igman oslabljen na gostovanju Veležu

Nakon što je okončano 17. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine proteklog vikenda, predstojećeg je na rasporedu 18., ujedno i posljednje u jesenjem dijelu sezone.

Kraj jesenjeg dijela sezone je stigao ranije za petoricu igrača premijerligaških ekipa. Oni će zbog akumuliranih žutih kartona propustiti posljednje kolo i utakmice svojih ekipa.

Za ekipu Igmana na gostovanju kod Veleža (nedjelja, 17. decembar, 15:00) neće nastupiti Marko Čubrilo. Dodatno će Igman biti oslabljen na klupi, s obzirom da je šef stručnog štaba Edis Mulalić u duelu protiv Tuzla Cityja dobio crveni karton, te će ekipu iz Konjica predvoditi njegovi pomoćnici. On će biti suspendovan i za prvu utakmicu proljetnog dijela sezone.

Derbi kola će svakako biti okršaj ekipa Zrinjskog i Sarajeva, a on je na rasporedu u ponedjeljak, 18. decembra, od 18:00 na Stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru. Obje ekipe će biti oslabljene za po jednog igrača. Za Zrinjski neće nastupati Slobodan Jakovljević, a za Sarajevo Slaviša Radović.

Ekipa Željezničara neće moći računati na Edina Bibera u duelu protiv GOŠK-a u Gabeli (subota, 16. decembar, 16:00), dok će ekipa Borca biti lišena usluga Jovana Nišića na gostovanju kod Posušja (petak, 15. decembar, 18:00).

Slični članci

Back to top button