DruštvoKonjicKulturaNVOVijesti

Udruženje “i” organizovalo druženje roditelja i djece povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

KONJIC, 3. decembra 2023. – Udruženje roditelja, djece i omladine sa cerebralnom paralizom i ostalim teškoćama u razvoju “i” Konjic organizovalo je druženje roditelja i djece povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Druženju je također prisustvovao gradonačelnik Grada Konjica, g. Osman Ćatić, kao i predstavnici JU Centar za socijalni rad u Konjicu.

Predsjednik Udruženja “i” Amir Nuhić naglasio je značaj aktivnosti koje se izvode u okviru rada Udruženja, a posebno kada je u pitanju informisanje roditelja o načinu ostvarivanja njihovih prava, kao i pružanja drugih vidova podrške.

U svom obraćanju gradonačelnik Ćatić je istaknuo da će Grad Konjic u narednom periodu svoju podršku radu Udruženja “i” usmjeriti u izgradnju Dnevnog centra, ali će i proširiti saradnju u okviru dodatnih aktivnosti koje se planiraju za narednu godinu.

Direktorica JU Centar za socijalni rad u Konjicu, Nadira Đapo istakla je da saradnja Centra sa Udruženjem “i” traje već godinama i da je ovo danas bila prilika da govorimo o potrebama osoba sa invaliditetom, te da zajedno radimo na poboljšanju njihovih uslova.

Slični članci

Back to top button