BiHDruštvoSvijet

Kako je ekipa Pomozi.ba pomogla porodicu sa petero slijepe djece

Porodica Iddi Riziki sa petero slijepe djece, koju je ekipa Pomozi.ba posjetila u decembru prošle godine na Zanzibaru, živjela je na rubu egzistencije.

Danas, godinu dana nakon što su im kupili vozilo u vrijednosti od 7.000 KM, otac Ussi vršeći usluge taksija, zarađuje sasvim dovoljno kako bi njegova porodica normalno živjela, objavili su iz ovog humanitarnog udruženja.

Osim što su im riješili egzistencijalno pitanje na ovaj način, željeli su uraditi i nešto posebno za Abdillaha, Thuaibu, Ramlu, Maimunu i Omara koji su slijepi od rođenja, pa su im poklonili Kur'an na Brajevom pismu, koji je iz Turske, preko Bosne i Hercegovine, sve do Tanzanije putovao gotovo 11.000 kilometara kako bi stigao u njihove ruke.

Prijatelji i volonteri Udruženja Pomozi.ba nedavno su boravili na Zanzibaru, te su posjetili ovu sedmočlanu porodicu koja je živjela u strašnom siromaštvu.

Ussi i nejgova supruga Mwaka potvrdili su da im je donirano vozilo nevjerovatno promijenilo život na bolje, a djeca su presretna što konačno mogu da uče Kur'an.

Udruženje Pomozi.ba je neprofitna humanitarna organizacija koja svojim djelovanjem pomaže ugroženim ljudima na području cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Pomoć u zadovoljavanju osnovnih ljudskih potreba timovi Pomozi.ba pružaju povratnicima, starim i iznemoglim licima, samohranim majkama, porodicama bez stalnih primanja, djeci bez roditelja, osobama sa invaliditetom, oboljelima, migrantima…

Od svog osnivanja 2012. godine do danas, Udruženje Pomozi.ba pomoglo je oko 700.000 osoba kroz različite projekte i humanitarne akcije.

Njihov rad podržavaju dobri ljudi, brojne firme, udruženja i organizacije.

vijesti.ba

Slični članci

Back to top button