BiHDruštvoHercegovinaKonjicKulturaSvijetVijesti

Konjic obilježio Dan državnosti BiH porukom mira

Grad Konjic je danas obilježio Dan državnosti Bosne i Hercegovine nizom prigodnih aktivnosti u kojima su učestvovale sve generacije Konjičana, sa posebnim akcentom na djecu i mlade.

Nakon obilaska šehidskih mezarja i spomen obilježja, tokom kojeg je odata počast svima koji su položili svoje živote za odbranu BiH i očuvanje njenog suvereniteta, organiziran je svečani defile ulicama grada i program koji su u kino sali Narodnog univerziteta priredili učenici, nastavnici i profesori osnovnih i srednjih škola.

Tokom programa su, između ostalog, predstavljeni najuspješniji literarni i likovni radovi učenika osnovnih i srednjih škola te uručene nagrade učenicima i mentorima.

  • Pjesmom, slikom i rječju mladost Konjica je danas u čast Dana državnosti Bosne i Hercegovine poslala jasnu poruku mira, sa željom da ovaj i sve naredne praznike obilježavamo i dočekujemo u miru i slobodi. Ponosan sam što smo danas zajedno sa svim obrazovnim ustanovama kao zajednica obilježili jedan od naznačajnijih praznika naše domovine – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Ćatić je čestitajući Dan državnosti Bosne i Hercegovine poručio:

Zbog svih njih koji su čuvajući suverenost, nedjeljivost, multietničnost dali svoje živote, svoju mladost i omogućili nama da danas živimo u našoj domovini Bosni i Hercegovini, trebamo se potruditi da budemo dostojni onog što su nam ostavili u amanet, a to je naša domovina, učeći našu djecu da vole svoju domovinu svim srcem.

U okviru aktivnosti kojima Grad Konjic ove godine obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine, sutra će biti upriličeno polaganje cvijeća na spomen-obilježjima po mjesnim zajednicama na području Konjica, a u nedjelju će tim povodom biti svečano otvoren obnovljeni Gradski stadion u Konjicu.

Slični članci

Back to top button