BiHPolitikaVijesti

Panika u Čovićevim redovima: “Višak” iz HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 osniva novu stranku!

Sada je sve potpuno jasno i nezaustavljivo. U subotu se u Vitezu održava utemeljiteljska skupština Hrvatske viteške stranke.

Osniva je velika skupina uglavnom bivših članova HDZ-a BiH i nešto manje HDZ-a 1990. Njima će se pridružiti i značajna ekipa mladih obrazovanih ljudi, koji su ugledni u Vitezu, ali do sada nisu bili politički angažirani.

Odlučili su zaustaviti bahatost perjanica Dragana Čovića u svojoj općini, jednoumlje, kriminal i korupciju. Pisali smo ranije o tim nečasnim radnjama pojedinih interesnih skupina.

Ljudi to naprosto više nisu mogli podnositi. Uvidjeli su da se godinama provodio samovolja a, kako kažu, pod zaštitom samog vrha HDZ-a BiH.

Mafijaške prijetnje

Kako doznaje Dnevni list, vijest o osnivanju Hrvatske viteške stranke postali su glavna politička tema ne samo u Mostaru nego i u Sarajevu i Zagrebu.

U zagrebačkim Banskim dvorima i na Pantovčaku je vijest o utemeljenju Hrvatske viteške stranke, ali i galopirajućoj korupciji i kriminalu povezanim s pojedinim visokim dužnosnicima HDZ-a BiH izazvala stanovito zanimanje. Navodno su do Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića pouzdanim kanalima iz Središnje Bosne prodrle informacije o povezanošću nekih lokalnih moćnika s određenim mafijaškim krugovima iz kojih čak stižu jezive prijetnje disidentima tako da ukoliko se sve pokaže točnim morat će se u čitav slučaj uključiti i nadležna policijska tijela.

Javnost u Lašvanskoj dolini je vrlo radoznala i pokušava doznati barem neka najpoznatija imena koja su se drznula podignuti glas razuma i otpora i već sada prodrmala političku svakodnevnicu na tom području.

Zbog nepodnošljivih pritisaka i straha od ucjena, utemeljitelji HVS vješto skrivaju ona najpoznatija imena, bivše članove dva HDZ-a, koji će činiti kralježnicu nove alternativne opcije.

Uzbuna u Čovićevim redovima

U Čovićevim redovima danima vlada uzbuna. Uspaničeni su nezaustavljivim osipanjem stranke, ali još i više činjenicom da bi Hrvatska viteška stranka izvjesno mogla ohrabriti i druge lokalne sredine u Središnjoj Bosni da odbace političku diktaturu i osione korupcionaše iz učmale stožerne stranke.

Zato su pokrenuli pravu harangu i pokušavaju ‘lomiti ruke’ i odvratiti neke dojučerašnje stranačke kolege.

Više izvora Dnevnog lista čak i bliskih HDZ-u BiH tvrde da je trend formiranja alternative nezaustavljiv. Gotovo u svakoj sredini u Središnjoj Bosni lider HDZ-a BiH Dragan Čović brižno njeguje nekog bahatog lokalnog baju, koji politički i fizički maltretiraju vrijedne i čestite ljude.

Ti vladari iz sjene prave grdne probleme i samim legalno izabranim čelnicima HDZ-a BiH i njima nitko ništa ne smije i ne može.

Lokalni šerifi

Podsjećamo, Marinko Čavara je nagrdio i ogadio HDZ BiH u Busovači pa i cijeloj Lašvanskoj dolini pa članstvo otvoreno prijeti masovnim egzodusom i bojkotom lokalnih izbora.

U Novom Travniku bivša državna zastupnica Zdenka Džambas, koja je također pod zaštitom Dragana Čovića pokušava gdje god stigne podmetati klipove Stjepanu Duji. U Jajcu je sinonim za političko spletkarenje Ivo Šimunović. U Kreševu su braća Feliks i Radoje Vidović gospodari svih političkih i ekonomskih procesa.

U Travniku i cijeloj lašvanskoj dolini nitko godinama ne smije niti pogledati nadaleko poznatog Andrića “žutoga” koji kadrovira i ‘maltretira’ i članstvo HDZ-a BiH.

U Žepču se Dragan Čović totalno obrukao. Navukao je gnjev velikog broja uglednih članova svoje stranke, nakon što je nesmotreno i bestidno podržao samu jednu stranačku frakciju. Dobio je kaznu, HDZ BiH je izbačen iz županijske Vlade u Zenici. Uskoro se očekuje da veliki broj protjeranih članova HDZ-a BiH s područja Žepča, Vareša, Kaknja, Tešnja, Usore i Maglaja objavi službeno kako se namjeravaju organizirati na političkoj pozornici.

Prema dostupnim glasinama koje je još nemoguće provjeriti vjerojatno će to biti neke lokalne stranke poput Hrvatske viteške stranke.

Dnevni.ba

Slični članci

Back to top button