DruštvoKonjicVijesti

Udruženje penzionera Konjic poklanja bonove za hranu penzionerima

Povodom Dana penzionera, Udruženje penzionera Konjic poklanja bonove za hranu u vrijednosti od 30 KM koji važe za penzionere od 1941. godišta do 1945.

Bon se može podići na Vardi, u prostorijama Kluba penzionera Konjic. Sa sobom je potrebno ponijeti posljednji ček od penzije kao identifikacioni dokument.

Penzioneri gradske zone će u marketu na Luci za bon kupovati artikle po želji u TR “Salihović” market.

Također, prema mjestu prebivališta, bonove je moguće iskoristiti i u TR “Karmen” u Parsovićima za penzionere s područja Klisa, a penzioneri iz Glavatičeva i Bjelimića, iskoristit će će poklon bon u TR “Bor” u Glavatičevu.

Ovakve akcije su značajne za penzionere iz nekoliko razloga. Prvo, penzioneri su često jedna od najugroženijih društvenih grupa, a ovakve akcije im mogu pomoći da lakše podmire svoje potrebe. Drugo, ovakve akcije su znak poštovanja i zahvalnosti penzionerima za njihov doprinos društvu. Treće, ovakve akcije mogu pomoći da se penzioneri osjećaju kao dio društva i da im se poboljša kvaliteta života.

Akcija Udruženja penzionera Konjic je odličan primjer kako se može pomoći penzionerima i učiniti njihov život lakšim. Ovaj gest dobrote i solidarnosti je vrijedan pohvale i treba poslužiti kao primjer drugim organizacijama i pojedincima.

Slični članci

Back to top button