BiHDruštvoKulturaMagazinSvijetVijestiZanimljivosti

Krompiruša potpuno oduševila Taste Atlas: Predstavili je uz pjesmu Alme Subašić

Taste Atlas, platforma posvećena gastronomskim blagodatima širom svijeta, vodi nas na putovanje kroz jedan od najneobičnijih i najukusnijih specijaliteta Bosne i Hercegovine – krompirušu.

“Ovo jednostavno, a nevjerovatno ukusno jelo osvaja srca onih koji je probaju. Krompiruša je tradicionalno jelo iz Bosne i Hercegovine koje se sastoji od tankih slojeva tijesta ispunjenih krompirom, lukom i začinima. Nakon što se ispeče, rezultat je hrskava vanjština koja otkriva kremasti i aromatični unutarnji dio. Ova kombinacija jednostavnih sastojaka stvara pravu gozbu za nepce i podsjeća na toplinu i gostoprimstvo bosanskog stola. No, krompiruša nije samo hrana: ona je i priča o kulturi Bosne i Hercegovine”, navodi Taste Atlas.

Gastro vodič podijelio je snimak na kojem se nalazi krompiruša, a u pozadini se čuje pjesma Nigdje tako k'o u Bosni nema, Alme Subašić Omerović.

“Kroz svaki zalogaj, otkrivamo dušu ovog prekrasnog regiona i njegovu ljubav prema gastronomiji baš kao što kaže stih iz pjesme Nigdje ko u Bosni nema”, navodi Taste Atlas.

Taste Atlas nas podučava da je hrana više od samog okusa – ona je putovanje, priča i kultura. Kroz krompirušu, Bosna i Hercegovina poziva da iskusimo sve to, istražujući okuse koji se ne mogu naći nigdje drugdje na svijetu.

https://www.instagram.com/tasteatlas/?utm_source=ig_embed&ig_rid=dfa640f7-2a58-4784-828d-bd531ef025bc

Radiosarajevo.ba

Slični članci

Back to top button